Az Év Kilátója és az Év Turistaháza pályázaton

2022.10.03. 19:30

Egyetlen zalaiként, a homokkomáromi Zsigárdi Erdei Lak is lehet az Év Turistaháza

Az Aktív Magyarország az idén harmadik alkalommal hirdette meg az Év Kilátója és az Év Turistaháza pályázatot, melyekre a lakosságtól kapott kedvenc célpontjaikból válogattak.

Benedek Bálint

A Zalaerdő Zrt. szervezésében ünnepélyes körülmények között avatták fel a Homokkomáromhoz tartozó Zsigárdi Erdei Lakot.

Fotó: Szakony Attila

A pályázat célja, hogy minél többen ismerjék fel az aktívan eltöltött szabadidő fontosságát, és induljanak el, fedezzék fel az ország legszebb panorámáit és leghangulatosabb turistaszállásait. Több tucat nevezés érkezett, melyek közül a nagyközönség választja ki szavazással, hogy melyik legyen az ország kedvence.

A beküldött pályázatok közül az Aktív Magyarország szakmai zsűrije válogatta ki a 10-10 legjobbat, amelyek szakmai szemmel a legfontosabbak: a jó állapotú, rendezett környezetű célpontok kerültek be, melyek izgalmas kerékpáros vagy gyalogos turistautak mentén fekszenek, így sokan megfordulnak itt. A csodás kilátás sok kirándulás átvitt és konkrét értelemben is a csúcspontja, ezért egyre több, egyre egyedibb épületek magasodnak az ég felé, hogy még vonzóbbá tegyék a természetjárást. A természetközeli turistaszállások pedig ma már korszerűek, mai igényeket kielégítő, modern felszereltséggel várják a kikapcsolódni vágyókat.

A legjobbak között kapott helyet a Zsigárdi Erdei Lak, melyet nemrégiben felújítottak (https://www.zaol.hu/helyi-kozelet/2021/07/felujitottak-az-erdei-lakot-homokkomaromban) és erről lapunk is beszámolt.

A csendes erdő mélyén megbúvó Zsigárdi Erdei Lak Nagykanizsától nem messze, Homokkomárom és Zsigárdmajor között található. Az erdei kis ház megközelíthető mészkőburkolatú úton Hosszúvölgy felől, illetve Zsigárdmajor irányából a 74-es főút palini elkerülő szakasza felől. A települések zajától távol eső szálláshely valódi kikapcsolódást, nyugalmas időtöltést garantál. Különlegességei közé tartozik a mellette elhaladó Kéktúra útvonal, illetve a közvetlen közelében található Erzsébet királyné-emlékhely és a Zrínyi-hárs.

Szavazni az Aktív Magyarország Facebook-oldalán lehet a képek kedvelésével még október 6-ig, vagyis e hét csütörtökig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában