Élmény és közösségépítés

2022.10.18. 18:02

Dalostalálkozót szervezett a Kodály Zoltán Énekkar Nagykanizsán

A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban kedden dalostalálkozót tartott a Kodály Zoltán Énekkar.

Benedek Bálint

Kodály Zoltán Énekkar őszi dalcsokrot adott elő a rendezvényen

Fotó: Szakony Attila

A helyi és környékbeli kórusokat, dalköröket és táncegyütteseket Kámánné Szép Terézia, a vendéglátó intézmény igazgatója köszöntötte. Beszédében elmondta: a magyar kultúra továbbörökítésében élen járnak azok a művészeti csoportok, melyek fellépnek és műsorukkal felejthetetlen perceket szereznek egymásnak és az érdeklődőknek. A rendezvény másik fontos célja a közösségépítés, ami rendkívül fontos a mai felfordult világban. 

 

A zene, a régi magyar nóták felidézése felszabadulttá teszi az embereket, akik együtt mulatva, beszélgetve és énekelve szórakozhatnak estig. Ezt követően a vendéglátó, 23 éves múltra visszatekintő Kodály Zoltán Énekkar Püspökiné Jámbor Zsuzsanna vezetésével adta elő őszi dalcsokrát. A kar repertoárjában megtalálhatók a régi korok énekei, az ország különböző tájainak népdalai, betyárdalok, Kodály Zoltán népdal-feldolgozásai, a jeles ünnepekhez kapcsolódó énekek, valamint más nemzetek népdalai is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában