Rászorulókat támogatnak

2022.10.11. 19:30

Alapítványként működik tovább a zalaegerszegi adományközpont

Alapítványként működik tovább a megyeszékhelyi adományközpont, a változásról kedden tartottak tájékoztatót. A rászorulókat támogató, Balatoni út 3. szám alatt működő központról szólva Tolvaj Márta önkormányzati főtanácsadó elmondta, hogy az a Mozgáskorlátozottak Zala Megyei Egyesülete szervezésében kezdte meg tevékenységét 2017-ben. Működésükhöz az ingatlant az önkormányzat biztosítja.

Arany Gábor

Dudás Gyula, Balaicz Zoltán és Tolvaj Márta az adományközpont gyermekholmikat tároló helyiségében

Fotó: Arany Gábor

Az évek alatt folyamatosan szélesítették szolgáltatásaikat Dudás Gyula egyesületi elnök irányítása mellett. A ruhaneműkön túl gyógyászati segédeszközöket, a háztartásban használatos felszereléseket juttatnak a rászorulóknak és emellett rengeteg élelmiszert, ugyanis boltokkal, éttermekkel vannak napi kapcsolatban. 
Az adományközpont tevékenysége napjainkra túlnőtt az eddigi kereteken, ezért az egyesület és egy magánszemély létrehozta a Zalaegerszegi Adományközpont Alapítványt. A válság miatt várhatóan sokan szorulnak majd segítségre, ebben az önkormányzat számít az adományközpontra. Ezt Balaicz Zoltán polgármester fogalmazta meg a tájékoztatón, és köszönetet mondott az eddigi tevékenységükért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában