Ajándékcsomagot is kaptak

2022.10.10. 13:00

A szépkorú lakókat köszöntötték Keménfán

Két korosztály tagjait is megszólította az elmúlt hét végén a mintegy kilencven lakosú zalai kisközség önkormányzata, péntek délután az Országos Könyvtári Napok programsorozata részeként a gyermekeket hívták kézműves foglalkozásra, majd a település szépkorú lakóinak ünnepét tartották.

Gyuricza Ferenc

Kanta Judit a keménfai kultúrházban

Forrás: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Ez utóbbin Cser Gábor polgármester mondott beszédet. Elsőként örömét fejezte ki amiatt, hogy a korábbi évekhez képest ezúttal nagyobb számban vettek részt a meghívottak a rendezvényen, igaz, ennek az is előfeltétele volt, hogy az elmúlt években többen is nyugállományba vonultak. A község önkormányzati vezetője hozzátette: azt a korosztályt ünneplik, amelynek élettapasztalatai nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy az utódok, a fiatalabb generációk képviselői továbbvigyék az általuk megkezdett munkát, benne a falufejlesztési elképzeléseket. Bár a munkában töltött aktív évek elvileg befejeződtek, de a jelenlévők szorgos kezeinek köszönhetően gondozott porták jellemzik a települést, s a jelenlévők többsége a közösségi programokból is rendszeresen kiveszi részét, ami miatt ugyancsak köszönet illeti őket.

A szépkorúak megvendégeléssel egybekötött találkozóján Cser Regina verssel köszöntötte a meghívott vendégeket – akik az önkormányzat jóvoltából ajándékcsomagot is kaptak –, majd Kanta Judit zenés műsorát tekinthették még meg a jelenlévők, ez utóbbira a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár finanszírozásával kerülhetett sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában