Öveges-napok

2022.10.28. 07:30

A névadóra emlékeztek az andráshidai iskolában

Kiállítással, sport- és tanulmányi versenyekkel ünnepelt a héten az andráshidai általános iskola, ezzel emlékezve névadójára, Öveges József professzorra.

Mozsár Eszter

Domján Istvánné pedagógus, Lengyel Lili, Lengyel Luca Panna és Simon József rajztanár

Forrás: Öveges József Általános Iskola

Hétfőn rendhagyó osztályfőnöki órával kezdődött a több évtizedes hagyománnyal rendelkező ünnepség. Az aulában megkoszorúzták Öveges József portréját, majd Domján István igazgató néhány diákkal együtt a Göcseji úti temetőben rótta le tiszteletét a fizikus professzor sírjánál.

A hétfői kiállítás megnyitóján
Forrás: Öveges József Általános Iskola

Még aznap Varázskezek címmel az intézmény két tanulójának alkotásaiból nyílt tárlat. A végzős Lengyel Luca Panna festményekkel, míg nővére, a már Ady-gimnáziumban tanuló Lengyel Lili grafikákkal mutatkozott be. A természet szeretetét tükröző válogatást Simon József rajztanár ajánlotta a jelenlévőknek.

Léder Anita (balra) köszönti a tanulókat
Forrás: Öveges József Általános Iskola

Keddre a 2-4. évfolyamosoknak matematika, míg a 4-5-6. évfolyamosoknak természetismereti csapatversenyt hirdettek, amire a városból hét iskola nevezett, összesen 84 diák ült a padokba számot adni tudásáról.

Szerdán az Öveges-iskola tanulói mérették meg magukat, a 2-8. osztályos tanulók közül kerültek ki az évfolyamok legjobb helyesírói és a legszebben írói. A felsősöknek komplex természetismereti vetélkedőt is összeállítottak. Csütörtökön már nem az elméleti tudáson volt a hangsúly, ugyanis a tornateremben sportversenyekkel mozgatták meg a gyerekeket.

Az eredményhirdetést november 11-én, pénteken délután tartják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában