Avatóünnepség

2022.09.16. 20:30

Új bölcsőde kezdte meg működését Nagykanizsán

A gólya visszarepült a Corvin utcai Manóvár bölcsőde kéményére - mondta az intézmény avatóünnepségén pénteken Balogh László polgármester. A bölcsődét egy sikeres pályázat jóvoltából 237,5 millió forintból újították fel.

Benedek Bálint

Balogh László, Kavcsákné Gyábolkó Mária intézményvezető-helyettes és Cseresnyés Péter az avatáson Fotó: Gergely Szilárd

A városvezető beszédében kiemelte: az intézmény épületében korábban működött már bölcsőde, óvoda, sőt időseket gondozó központ is. Most pedig újra, immár talán végleg bölcsőde lett, amely a közös társadalmi felelősség megtestesülése, és amely nem téglából és habarcsból áll. Sokkal inkább hitből és szeretetből, tanulásból és a jövő ígéretéből. A 24 gyermek befogadására alkalmas épület jelképezi a fenntarthatóságot is, mivel a környezetet és erőforrásokat kímélő gondolat jegyében fogant, mely gyakorlattá érve most nagy segítség az energiaválság terhei mellett.

– Nagyon jó látni, hogy milyen kényelmes és modern körülmények fogadják a jövő nemzedékét a falak között – vette át a szót Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő. – Öröm, hogy szükség volt egy újabb bölcsődére a városban, hiszen ez azt mutatja: sok gyermek születik, s bővíteni kellett a férőhelyek számát. Ez a kormány tudatos családpolitikájának is köszönhető, s remélhetőleg a kanizsai családok még tovább gyarapodhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában