Az eső sem tántorította el őket

2022.09.18. 14:00

Rekordszámú nevező futott a zalakarosi futóversenyen

Nem vette el a futók kedvét szombaton az eső, rekordszámú, közel 500 nevező állt rajthoz a Kis-Balaton Futóversenyen.

Korosa Titanilla

A Zalakarosi Futrinkák SE szervezésében valósult meg idén a futóverseny, együttműködve Zalakaros városával és a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkkal. Hirdettek a szervezők családi és gyermek futamokat, illetve 6,10, 21 és 35 kilométeren lehetett versenyezni, valamint a 35 km-es váltót is elindították 25 váltó csapat részvételével. 

A szervezők elmondása szerint több olyan komment is érkezett a futók részéről, hogy jobb esőben futni, mint nagy melegben, ennek is betudható a magas részvétel. 

A versenyen a környezetvédelem is szerepet kapott, idén is csatlakoztak a Pohármentes versenyszervezők csapatához, akiknek hivatásuk, hogy a futóversenyekről száműzzék a műanyag, egyszer használatos poharakat. 

A Zalakarosi Fürdővel együttműködve pedig a futók számára kedvezményes belépést biztosítottak a fürdőbe, valamint további értékes nyereményekkel készültek számukra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában