Hitünkkel, egyházunkkal kapcsolatos kérdésekről, őszintén

2022.09.15. 19:30

Online előadássorozatot indít a Szombathelyi Egyházmegye

Nehéz kérdések, világos válaszok – hitünkkel, egyházunkkal kapcsolatos kérdésekről, őszintén címmel indít online előadássorozatot a Szombathelyi Egyházmegye pasztorális irodája, adta hírül a martinus.hu.

Varga Lívia

Dr. Székely János és dr. Kürnyek Róbert is ott van az előadók között

Forrás: ZH-Archívum

Október 19-én, szerdán 18 órától dr. Székely János püspök „Nézd, mi mindenünket elhagytuk és követtünk Téged…” címmel arra a kérdésre keresi a választ, hogy ma is lehetséges-e ez, vagy letűnt korok ideálja. November 23-án Fekete Szabolcs Benedek szombathelyi segédpüspök az egyházi botrányokról beszél. December 14-én dr. Kürnyek Róbert, a zalaegerszegi Mindszenty-iskolában működő Szent Kereszt templomigazgatóság vezetője Életszentségre vagyunk meghívva címmel tart előadást, Ipacs Bence korábbi lenti, jelenleg Szombathely-szentkirályi plébános, szentszéki kötelékvédő pedig már az új évben, január 18-án Amit Isten egybekötött, ember mégis szétválaszthatja? címmel a válás, érvénytelen házasság és az újraházasodás az egyházi jogban témát járja körbe online előadásában.

Minden alkalom szerdán lesz és 18 órakor kezdődik, a bekapcsolódási linkeket az előadások előtt az egyházmegye online felületein teszik közzé. A [email protected] címre pedig várják előzetesen a témákhoz kapcsolódó kérdéseket, amelyekre az előadók az online program végén válaszolnak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában