16. alkalommal

2022.09.03. 20:00

Kolping családi nap Lentiben - a Mária-fához is elzarándokoltak a résztvevők

Immár 16. alkalommal rendezte meg a helyi Szent Katalin Kolping Család a hagyományos Mária-ünnepet, melyre várták a nyugat-és dél-dunántúli régió Kolping családjait a lentiszombathelyi városrészben.

Korosa Titanilla

Zászlókkal, egyházi énekeket énekelve indultak a zarándokok a Mária-fához Fotó: Korosa Titanilla

Idén Körmendről, Szombathelyről, illetve Kaposvárról és Balatonföldvárról érkeztek vendégek a találkozóra. Kovács András, a lenti szervezet titkára elmondta, hogy a Kolping családok tagjai rendszeresen találkoznak, ellátogatnak az országos eseményekre és egymás rendezvényeire, így élő a kapcsolat a névadó Boldog Kolping Adolf szellemiségét őrző szervezetek között. 

A regionális családi nap központi eseménye ez alkalommal is a lentiszombathelyi vasútállomás közelében az erdőben található Mária-fánál megtartott, különleges hangulatú szentmise. A résztvevők többsége, a zarándokok az oda vezető utat ez alkalommal is gyalog tették meg. A misét követően a megnyitón Horváth László, a város polgármestere köszöntötte a résztvevőket, hozzá Drávecz Gyula alpolgármester csatlakozott. A lelkiségi program mellett a szórakozás is szerepet kapott a találkozón, a Kolping családok tagjai fakanalat ragadtak és a főzőversenyen különféle bográcsételeket készítettek, illetve kulturális műsorral készültek egymásnak, az előadásokat a főzőverseny eredményhirdetését követően mutatták be. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában