Szeptember 22-én lesz a tanévnyitó

2022.09.19. 17:00

Két év után újraindul Zalaegerszegen a Senior Akadémia

A járványhelyzet miatt két év kihagyás után 2022 szeptemberében újraindul a Senior Akadémia a zalaegerszegi önkormányzat, az Idősügyi Tanács és a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ közös szervezésében.

Arany Horváth Zsuzsa

Megteltek a padok a 2019-es őszi félévben is Fotó: Archív

Idén rövidebb őszi szemeszterrel várja az egyetem a régi és új hallgatókat, a tavaszi szemeszter programját pedig később pontosítják. Erre azok is jelentkezhetnek, akik az őszin nem vettek részt. Az egyetem arról tájékoztatott, hogy 300 hallgatóval indul az őszi félév.

A beiratkozás már megvolt, ekkor vehették fel leendő hallgatóik a leckekönyveket, illetve regisztrálhattak a klubfoglalkozásokra.

A tanévnyitó szeptember 22-én, csütörtökön 14 órakor lesz a megszokott helyen, az Gasparich út 18/a szám alatti kampusz E épületének nagyelőadójában. (Még ekkor is lesz mód a beiratkozásra.) Ezen a napon Balaicz Zoltán polgármester és dr. Németh István főigazgató köszöntője után Litkei Máté, a Klímapolitikai Intézet igazgatójának előadása nyitja meg az akadémia munkáját.

Október 20-án Zalaegerszeg nevének első, 1247-es okleveles említésének 775. évfordulójáról lesz szó, elsőként Béres Katalin történész-muzeológus Czobor Mátyás életét mutatja be a hallgatóknak, majd dr. Bilkei Irén és dr. Vándor László Egerscug birtoktól Egerszeg váráig című előadását hallgathatják meg a tanulók. 

Az előadásokhoz kapcsolódóan az aulában Zalaegerszeg és Zala megye ingyenes történeti és művészeti kiadványaiból válogathatnak az érdeklődők. A szemináriumok, azaz a klubfoglalkozások angol és német nyelvű társalgást, az informatikai és okoseszközök használatának ismeretét, gyógytornát és életmódbeli tanácsokat, társastáncot, Finnország és a finn nyelv bemutatását kínálják. A klubfoglalkozásokra több mint 200 fő jelentkezett.

Az akadémiai részletes programja megtalálható a Zalaegerszegi Egyetemi Központ honlapján, a jelentkezők e-mailben is megkapják, jelezte Balaicz Zoltánné az egyetemi szervezőcsoport nevében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában