Játszóterek is megújultak a 340 milliós programból

2022.09.08. 11:30

Keszthely kulturális és közösségi életét akarták fejleszteni

Játszó- és közösségi terek épültek, s programokat is támogattak egy most zárult pályázat segítségével a Balaton fővárosában.

Péter B. Árpád

Az egész várost gyarapították. A projektzárón b-j: Fodor Márk, Pálinkás Róbert, Csányi Virág és Horváth Imre

Forrás: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

A 340 millió forintos, Top-forrásból származó keretre a keszthelyi székhelyű nonprofit szervezetek, szociális szövetkezetek s az önkormányzat különböző szervei pályázhattak – bocsátotta előre Pálinkás Róbert, a programgazda Összefogás Keszthelyért Egyesület elnöke, a Helikon Kastélymúzeum igazgatója, hozzátéve, a stratégia kidolgozására, a helyi pályázati rendszer működtetésére további 60 millió forint EU-s támogatást nyertek.  

A civil szervezet legfőbb célja, hogy segítse a keszthelyi és környékbeli polgárok különféle szerveződéseit „a patrióta, keresztény, konzervatív hagyományok ápolásában s a határon túli magyarsággal való kapcsolattartásban”, folytatta Pálinkás Róbert, aki a Festetics-kastélyban tartott projektzárón azt is elmondta: az Összefogás Keszthelyért Egyesületnek az önkormányzat mellett tucatnyi cég, illetve civil szervezet a tagja. A program célja pedig az volt, hogy megújítsák a város kulturális és közösségi életét úgy, hogy eközben erősítik a helyi együttműködéseket.  

A program célja az volt, hogy megújítsuk a város kulturális és közösségi életét úgy, hogy eközben erősítjük a helyi együttműködéseket
Forrás: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Az elmúlt két évben megújult Keszthelyen 10 játszó- és közösségi tér, s hátra van még az Ugrifüles szabadidőpark, továbbá az Erzsébet-liget fejlesztése. Az elnök arról is beszélt, az elnyert pénz felhasználásával próbálták színesíteni és javítani a város programkínálatát, s lehetőséget teremtettek az együttműködéseken alapuló helyi közösségi rendezvények megszervezésére: egy híján 20 eseményt támogattak e pályázat jóvoltából.  

Pálinkás Róbert azt is elmondta, a pályázati kiírásnak megfelelően helyi akciócsoportot szerveztek, amely biztosította a vállalkozói, a civil és a közszféra együttműködését, illetve a beérkezett ötletek, javaslatok alapján összeállította a közösségi fejlesztési stratégiát, majd az elnyert összeget továbbpályáztatta a városi szervezetek körében.  

Vozár Péterné, Keszthely alpolgármestere lapunknak kiemelte, értékteremtő programot zárnak, amelynek infrastrukturális fejlesztései közül néhány még hátravan. Mint leszögezte, a 340 millió forintból olyan beruházások valósulhattak meg, amelyek a kisebb-nagyobb közösségeket, és így összességében az egész várost gyarapítják, gazdagítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában