Rúzsa Magdi, a Bagossy Brothers Company és Majka is a fellépők sorában

2022.09.13. 17:51

Hétvégén rendezik az utolsó őszi Sörfesztivált Zalaegerszegen

A tavalyihoz hasonlóan idén is több ezer látogatóban bíznak a hétvégi, XI. Zalaegerszegi Sörfesztivál szervezői. Péntektől vasárnapig koncertek, változatos gasztronómiai kínálat és családi programok várják az érdeklődőket a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok előtt.

Mozsár Eszter

Telt házas rendezvényben bíznak a szervezők. Balról jobbra: Tóth Krisztián, Székedli Bertold, Balaicz Zoltán és Böjte Sándor Zsolt. Fotó: a szerző

A tavalyi jubileumi programon még úgy tervezték, hogy idén ősszel már nem rendezik meg a mustrát, ám a múlt év sikere úgy hozta, hogy a mostanival méltó módon búcsúzik el a Zalaegerszegi Gasztrokulturális Egyesület a Sörfesztiváltól, legalábbis annak jelenlegi formájától. A tervek szerint jövő tavasszal a májusi egynapos, ingyenes Pálinka és Mangalica Majális előtt lesz a fesztivál, a két programot a takarékosság jegyében összefűzi egymással a civil szervezet. 

A sajtótájékoztatón Tóth Krisztián és Székedli Bertold főszervező elmondta, a hétvége koncertjeire elfogytak a bérletek, már most kirakhatnák a megtelt táblát. Természetesen napi jegyeket még lehet vásárolni, bár már csak korlátozott számban. Több ezren kíváncsiak Rúzsa Magdi, a Delta, a Bagossy Brothers Company, Lotfi Begi, Valmar és Majka előadására. A szabadtéri rendezvényt rossz idő esetén is kint tartják, kérik a rendezők, hogy amennyiben szükséges, ne esernyőt vigyenek, inkább esőkabátot viseljenek a nézők. A lakókra való tekintettel éjfélkor már elcsendesedik a helyszín. 

Balaicz Zoltán polgármester megköszönte, hogy a városi rendezvények mellett a helyi vállalkozók is mindig kitesznek magukért, s mind a szervezéssel, mind a részvétellel színesítik a közösség életét. Elhangzott, idén is több mint félszáz vendéglátó egység étel- és italkínálatából választhatnak a látogatók. Böjte Sándor képviselő a környéken élők türelmét és az arra közlekedők figyelmét kérte a háromnapos fesztivál ideje alatt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában