Közel száz gépjármű fér el

2022.09.01. 19:30

Használható a parkoló Nagykanizsán

Csütörtök reggel megnyílt a volt 19-es udvar helyén kialakított ideiglenes parkoló. A belvárosban kialakított bazaltzúzalékos területen közel száz gépjármű fér el.

Pásztor András

Bodó László (balról), Szabó István vezérigazgató és Berta Krisztián az új parkolóban

Forrás: Pásztor András

Az ideiglenes parkoló megnyitásáról tegnap az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) két képviselője, Berta Krisztián és Bodó László, valamint az üzemeltetést végző VIA Kanizsa Zrt. igazgatója, Szabó István tartott sajtótájékoztatót.
Mint elhangzott: a romos 19-es udvar területe éveken át csúfította a városképet, ezért a képviselő-testület annak elbontásáról döntött.
– A terület addig működik ideiglenes parkolóként, ameddig a kormány el nem dönti, hogy mit szeretne kezdeni a belváros ezen részével, ide ugyanis szállodát és rendezvényközpontot ígértek a Modern Városok Program keretében – emlékeztetett Berta Krisztián.
Szabó István elmondta: a parkolóban közel 100 jármű fér el. A parkolás díja óránként 240 forint, de ezen a területen akár negyed órára is lehet jegyet váltani. A parkolót szintén igénybe vehetik az övezeti és szektorbérlettel rendelkezők.
– A parkolót csőkorláttal és virágládákkal határoljuk le a járdától, ezek telepítését a jövő hétre tervezzük – közölte Szabó István, aki hozzátette: az önkormányzat által elkülönített 30 millió forintos bontási kereten felül társaságuk további 1 millió forintot költött a terület parkolóvá alakítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában