Szentmise

2022.09.11. 13:00

Családok zarándoklata a békéért Zalacsébről

A tavaly karácsonykor alakult Családkapocs Keresztény Kulturális Egyesület szervezett zarándoklatot szombaton a szombathelyi egyetlen zalai búcsújáró helyére, a pusztacsatári kegykápolnához. A résztvevők Zalacsébről indultak, majd a kegyhelyen szentmisén vettek részt, amit előadás követett.

Gyuricza Ferenc

A szombati program alkalmi zenei formációja

Fotó: Gyuricza Ferenc

Az egyesületnek ez volt az első szervezett programja Pusztacsatárra, ám mint azt S. Ivancsics Evelin, a szervezők egyike lapunknak elmondta, a tagok közül többen rendszeresen járnak az erdei tisztáson megbúvó kápolnához.

- A program elnevezése Családok zarándoklata a békéért, mottója pedig Jézus Szent Szíve, jöjjön el a Te országod – folytatta S Ivancsics Evelin. – Ez a célját is magába foglalja, egy békés, szeretetteli világ eljövetele érdekében szerveztük meg a zarándoklatot, amelynek lelki vezetője Szalai Attila teskándi plébános volt. Zalacsébről indultunk, útközben a kereszteknél megálltunk énekelni, rózsafűzért imádkozni, majd a helyszínen Pusztacsatár titkai címmel játékos vetélkedőre hívtuk a résztvevőket, amely révén a kegyhely történetét, az itt látható emlékeket próbáltuk fókuszba helyezni.

A Családkapocs Keresztény Kulturális Egyesület zalaegerszegi keresztény házaspárok összefogásával jött létre tavaly karácsony környékén, s célja egy olyan közösség létrehozása, amely a keresztény értékeket képviseli és népszerűsíti. Alapító elnökeik a kertvárosi plébánia közösségéhez tartozó Kéri Henriett és dr. Varga Péter.

A program a délután folyamán szentmisével folytatódott, ezt Mikolás Attila salomvári plébános, Gyöngyös Balázs, a szombathelyi egyházmegye családpasztorális bizottságának referense, Szalai Attila, valamint a zalaegerszeg-kertvárosi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébániáról Molnár János András tartották közösen. Az istentiszteletet követően Szalai Attila beszélt a teremtésvédelemről. Ennek során arra hívta fel a figyelmet, hogy keresztény emberként felelősséget kell viselnünk a teremtett világért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában