Több tíz éves hagyomány

2022.09.19. 08:30

Búcsút tartottak Páterdombon – A helyiek az Oncsa-keresztnél találkoznak minden évben

Szentmisével kezdődött vasárnap a Páterdombi búcsú, majd az Oncsa-keresztnél délután kulturális és gyerek műsorok szórakoztatták a megjelenteket. A közösséget Balaicz Zoltán polgármester és Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos köszöntötte.

Mozsár Eszter

A Kakaó Zenekar a Fogtündérről is énekelt a gyerekeknek az Oncsa-kereszt melletti színpadon. Fotó: Mozsár Eszter

Több tíz éves hagyomány a településrészen a vidám összejövetel, ám a koronavírus-járvány miatt három év után most jöhettek újra össze felhőtlen örömben az itt lakók. Legutoljára 2019-ben szervezték meg az estig tartó mulatságot, tavaly csupán a szentmisét tartották meg.

Gecse Péter, a településrész önkormányzati képviselője érdeklődésünkre elmondta, idén először a településrészi önkormányzat olyan tagjainak munkáját is elismerték, akik már öt, tíz, tizenöt és húsz éve dolgoznak a közösségért. Az alpolgármester külön említette Fercsák Tamást, aki bár már nem aktív tag, de huszonegy évig szolgálta a városrészt. Gecse Péter hozzátette, az itt élők büszkék helyi identitásukra, arra, hogy páterdombiak. A közösségi munkát a magánszemélyeken túl civil szervezetek, intézmények támogatják.

 

A délutáni mulatságot a Zalaegerszegi Városi Fúvószenekar kezdte, majd színpadra lépett a Radnóti úti székhelyóvoda gyermekcsoportja, a Kakaó Zenekar, Miklós Vivien énekes, a Páterdomb a Kultúráért Egyesület, a Göcseji Szegek Néptáncegyüttes, Debrei Zsuzsanna és Bot Gábor, valamint a Norton Zenekar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában