Fogolykiváltó Boldogasszony ünnepe

2022.09.26. 19:00

Búcsúi szentmise Búcsúszentlászlón

Fogolykiváltó Boldogasszony-búcsút tartottak a búcsúszentlászlói Szent László-templomban a hétvégén.

ZH

A búcsúi szentmisét dr. Takáts István általános érseki helynök celebrálta, a hívek zsúfolásig megtöltötték a kegytemplomot

Fotó: Halász Gabor

Szeptember utolsó vasárnapjára esik Fogolykiváltó Boldogasszony ünnepe, amit a török idők óta megtartanak Búcsúszentlászlón. Bécs török uralom alóli felszabadítása után, 1683.  szeptember 24-én a visszavonuló török sereg 3200 foglyot vitt magával, akik csodás módon kiszabadultak a fogságból, erre emlékeznek.

Az idei alkalomra az esős idő ellenére több százan zarándokoltak el a kegytemplomba,  több helyről busszal érkeztek csoportok.
Délelőtt szentmisét mutatott be Tornavölgyi Krisztián érseki irodaigazgató, majd dr. Takáts István általános érseki helynök celebrálta a búcsúi szentmisét, amelyen jelen voltak a Keszthely–Zalaszentgróti Esperesi Kerület papjai, s közreműködött a Magyar Honvédség Légierő Zenekara.
Az ünnepélyes búcsúi szentmisén részt vett Nagy Bálint beruházásokért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, valamint Molnár Gyula, Búcsúszentlászló polgármestere is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában