Fenntartható városfejlesztés

2022.08.25. 19:00

Óvodafejlesztésről is döntött a képviselő-testület Lentiben

Óvodafejlesztéssel kapcsolatos határozat is született az önkormányzati képviselő testület szerdai ülésén.

Korosa Titanilla

Forrás: Illusztráció / Piqsels

A Mesevár Óvoda Petőfi utcai telephelyét érinti a testület döntése. Ezzel kapcsolatban az ülésen elhangzott, hogy a TOP Plusz Fenntartható városfejlesztési eszköz alaphoz kapcsolódóan az ebben részt vevő városok lehetőséget kapnak fenntartható városfejlesztést szolgáló dokumentumaik kidolgozására. A felhívás keretében elkészült a Lenti Mesevár Óvoda Petőfi utcai telephelyének átalakítására vonatkozó  koncepcióterve, mely tartalmazza a meglévő óvodai telek átalakítását, új óvodai épület kialakítását, illetve a meglévő óvodai épület megtartását addig, amíg az új épület elkészül. Ezt követően a régi épületet elbontják. Az ülésen elhangzott, hogy a Petőfi utcai óvoda épülete több mint 100 éve épült, és bár az évek során modernizálták, több fejlesztésen is átesett, kialakítottak új játszóudvart, megtörtént a melegkonyha infrastrukturális és konyhatechnológiai fejlesztésére, illetve a geotermikus fűtési rendszerre is rákapcsolták az épületet, de az a telekhatáron belül nem bővíthető, gazdaságos átalakításra alkalmatlan, gazdaságosan nem üzemeltethető, ezért több koncepció közül emellett döntött az önkormányzat. A fejlesztés forrásigénye 480 millió forint a TOP Plusz program terhére.

Továbbá rendkívüli önkormányzati támogatási igény benyújtásáról is döntöttek a képviselők, mely a települési önkormányzatok működőképességének megőrzésére vagy egyéb, a feladataik ellátását veszélyeztető helyzet elhárítására szolgál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában