A város feljelentést tesz

2022.08.23. 18:00

Nem épül meg az új óvoda Keszthelyen

A szakszerűtlen kivitelezés miatt visszabontják a keszthelyi Kísérleti utcai óvoda épületét, a testület pedig a minap úgy határozott: a beruházást nem valósítja meg.

Péter B. Árpád

Nehezen, lassan és jelentős csúszással haladt a munka a Kísérleti utcai óvodában az elmúlt években. A vizsgálatok szerint a minőség sem volt megfelelő

Forrás: Péter B. Árpád / ZH-Archívum

Manninger Jenő polgármester lapunk kérdésére azt mondta, a szakértők szerint a felújítás 75 százalékos készültségű, de ez valójában, a rossz kivitelezés miatt, csak 40-45 százalékot ér el. Mint jelezte: 200 millió forint volt az uniós támogatás, amiből jelenleg 33 millió áll rendelkezésre, de természetesen a teljes összeget vissza kell fizetni, s valamennyi kamattal is szükséges számolni.

– Nehezen tudjuk kifizetni ezt az összeget, de részletfizetési kedvezményről tárgyalunk a Pénzügyminisztériummal – jelezte a város első embere. – S reméljük, ha nem is azonnal, de a nyomozások kapcsán megállapított felelősöktől kapott kártérítés csökkenti majd az okozott kárt.

Manninger Jenő jelezte: tart az ügyészségi, valamint az adóhatósági vizsgálat, s konzultálnak jogi szakemberekkel, milyen feljelentést kell még tenniük, mert a kivitelezőkkel és az építést lebonyolítókkal szemben is eljárást kezdeményeznek, a jelenlegi vizsgálatok figyelembevételével.

A polgármester leszögezte, biztosított az óvodai ellátás a városban, sőt, a létszámokat illetően „még tartalék is van”, ezért nem kívánnak új óvodát építeni, azt viszont megvizsgálják, a jelenleg működő intézmények közül melyik szorul felújításra.

– A korábban szintén problémás projektként számon tartott Városi strandot egy másik kivitelező befejezi, a Sörházat pedig az önkormányzat átadta a katolikus egyháznak, amely saját forrásból kíván ott egy beruházást végrehajtani – fogalmazott Manninger Jenő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában