Gondozzák a közterületeket

2022.08.31. 19:35

Négy új takarító berendezés állt munkába Nagykanizsán

Nagykanizsán a Netta Pannónia Kft. nemrég mintegy 100 millió forintos önerős beruházással új, modern, a mai követelményeknek megfelelő gépparkot állított hadrendbe, s munkatársaik ezekkel végzik a közterületek gondozását.

Benedek Bálint

A Széchenyi tér környékén tartottak bemutatót a Netta legújabb szerzeményei Fotó: Szakony Attila

Az új gépekről, illetve a város területeinek gondozásáról cég közterület-gondozási vezetője, Csendes Tamás beszélt. Elmondta: az elöregedő géppark javítási költségei magasra szöktek, nem volt gazdaságos a fenntartása. Ekkor döntöttek úgy, egy nagyobb beruházás keretében a seprűgépparkot megújítják, ennek köszönhetően saját forrásból 100 millió forintból szereztek be négy új gépet. 

- Ennek egyik legsokoldalúbb tagja egy önfelszedő nedvesítő tartállyal ellátott seprőgép, ami nagyobb területek tisztítására alkalmas - fogalmazott. 

- A kisebb "testvére" szűk járdák, szegélyek melletti munkákra alkalmazható. Ezenkívül egy kimondottan térköves területek seprését végző jármű mellé érkezett egy környezetbarát, tisztán elektromos hulladékfelszedő gép. Utóbbi tulajdonképpen szabadtéri porszívóként is funkcionál, és a nehezen elérhető helyekről, köztéri bútorok és virágládák alól távolítja el a hulladékot. A modernizálásra a jövőben is szükség lesz, hiszen az Eötvös tér, a Deák és a Széchenyi tér felújítása együttesen tízezer négyzetméterrel növelte a közterületek nagyságát.

Csendes Tamás hozzátette: a gépeknek sok tennivalójuk van, hiszen a belvárosi területek mellett a keleti és az északi városrészekben is megfordulnak. A frekventáltabb belvárosi területeket naponta, a közutak melletti szegélyeket egy másik ütemezés alapján heti rendszerességgel takarítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában