Késett az indulás

2022.08.19. 15:24

Madárrajjal ütközött a gép, ezért vártak közel 11 órát az utasok Sármelléken

Elégedetlen utasoktól több jelzést is kaptunk, miszerint augusztus 18-án, csütörtökön a sármelléki reptérről menetrend szerint a németországi Dortmundba közlekedő repülőgép több, mint 11 órás késsel indult el.

Benedek Bálint

Fotó: Illusztráció

Néhányan azt írták, hogy az utasok nem kaptak megfelelő tájékoztatást, az emberek lefeküdtek a földre, a gyerekek is nehezen bírták a várakozást. 

A problémával megkerestük a sármelléki reptér üzemeltetőjét, a Magyar Turisztikai Ügynökséget, valamint a légitársaságot. Utóbbiak közleményben reagáltak az esetre. Mint írták: az augusztus 18-án Dortmundból Hévízre közlekedő Wizz Air járata madárrajjal ütközött, amely következtében a gépet a sármelléki repülőtéren alapos átvizsgálásnak vetették alá, és elvégezték a szükséges javításokat is. A repülésbiztonsági okokból szükséges munkálatok miatt a gép nem tudott a menetrendnek megfelelő időben visszaindulni Dortmundba, amelyről a Wizz Air SMS-ben és e-mailben értesítette az érintetteket. A légitársaság végül egy másik géppel szállította el a Dortmundba készülő utasait, így még aznap este ők is eljuthattak úti céljukhoz. A várakozás ideje alatt a repülőtéren dolgozó földi kiszolgáló személyzet biztosított étkezést az érintetteknek.

Hozzátették: a járat szerinti gép a javítások után utasok nélkül, a személyzettel tért vissza Németországba, hogy másnap ismét menetrendszerűen tudjon Dortmund és Hévíz között közlekedni. A Wizz Air számára továbbra is utasai és munkatársai biztonsága a legfontosabb, így bár a késésre a légitársaság hibáján kívül került sor, a Wizz Air ezúton is elnézést kér minden érintettől, akit kellemetlenség ért.

A Magyar Turisztikai Ügynökség még nem reagált a megkeresésünkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában