82 millió forintból készült el

2022.08.08. 17:31

Hivatalosan is átadták az ideiglenes parkolót Zalaegerszegen

Augusztus elsejétől már használható, ám most hivatalosan is átadták Zalaegerszegen a Mártírok és a Kisfaludy utcai körforgalom melletti ideiglenes, 4. díjövezetbe tartozó parkolót, amely a Kovács Károly Városépítő Program támogatásával, a MODERN-ÉP Kft. kivitelezésében 82 millió forintból valósítottak meg.

Mozsár Eszter

Felvételünkön dr. Káldi Dávid, Balaicz Zoltán, Vigh László, Bali Zoltán és Misi Dániel kivitelező

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Az érintett területen egykor közel 2000 négyzetméteren 13 lakás, 3 tárolóépület és egy könnyűszerkezetes pavilon állt, amit az önkormányzat elbontatott. Az ideiglenes parkoló kialakításához a meglévő terepviszony nem volt ideális, magassági korrekcióra volt szükség, így 20 centiméteres zúzottkő alap és kiékelő réteg került ide. A Vizslaparki ingatlanok csapadékvíz elleni védekezése érdekében a nyugati oldalon földrézsűt alakítottak ki, hangzott el a sajtótájékoztatón.

Balaicz Zoltán polgármester elmondta, a több mint 50 férőhelyes parkoló a közgyűlési döntés értelmében a legolcsóbb, 4. díjövezetbe tartozik.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos a növekvő gépkocsiforgalom miatti kihívásokról szólt. 2008-ban 27 ezer, 2020-ban már 35 ezer autó közlekedett a megyeszékhely útjain, a városba érkező vagy azon áthaladó járművekkel együtt ez a szám elérheti az 50 ezret.

Bali Zoltán alpolgármester, településrészi önkormányzati képviselő hozzátette, körülbelül fél-egyéves tervezési szakaszt követően tudják kialakítani a végleges térköves-aszfaltos parkolót, ám a beruházásnak köszönhetően addig is használhatja a lakosság ezt a területet, amit a környéken élők kedvezményesen vehetnek igénybe. Dr. Káldi Dávid önkormányzati képviselő végül elmondta, az új létesítmény – különösen itt a belvárosban – kincset ér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában