Sok etetés, kis horog, sok dobás

2022.08.09. 09:30

Halfogóversenyt rendeztek Kustánszegen

Magabiztos győzelmet aratott a kustánszegi tavon megrendezett halfogó versenyen a zalaegerszegi Kőmíves Bence. A szerencsés horgász több mint 17 kilogrammnyi halat vett ki a vízből.

Gyuricza Ferenc

A verseny legeredményesebb horgásza, a zalaegerszegi Kőmíves Bence az általa kifogott halakkal

Fotó: Gyuricza Ferenc

A szombati versenyre 25 fő nevezett, ebből ketten a gyermek, egy személy pedig a női kategóriában indult. A rendező Göcsej Horgász Egyesület elnöke, Kelemen Csaba elmondta: ez ideális létszám, hiszen így valamennyi indulót el tudják helyezni a tó oldalán. 

- Reggel még tükörsima vízfelület volt, aztán megérkezett az erős északkeleti szél, ami jót szokott tenni a pecának, de most eléggé felkorbácsolta a vizet – tette még hozzá az elnök. – Talán ennek is köszönhető, hogy a mélyebb részeken ezúttal kevésbé kaptak a halak. A horgászhelyek kisorsolásakor Kőmíves Bence is bosszankodott, hiszen olyan partszakaszt kapott, ahonnan sekélyebb vízbe tudta bedobni a szerelékét. Később aztán kiderült: mégiscsak neki kedvezett a szerencse. 

- Itt körülbelül egy méteres a víz, ezért keszegezni akartam, de aztán sorra jöttek a kisebb, másfél-két kilós pontyok is – foglalta össze a zalaegerszegi horgász. – Annyira ismerem már a tavat, hogy tudjam, ezen a helyen a sok etetés, kis horog, sok dobás hozhatja meg a jó eredményt. 

Kőmíves Bencének a verseny lefújását követően 17,10 kilogrammot mutatott a mérleg, ezzel magabiztosan végzett az élen. A második helyet Bardócz András szerezte meg 9,74 kilogrammal, övé volt a legnagyobb hal, egy 4,22 kilogrammos ponty is. Harmadik lett Maléth Zoltán 6,64 kilogrammal, a negyedik helyen pedig Fodor János végzett 6,10 kilogrammal. A gyermekek közül Bardócz Kitti 0,77, Kelemen Dávid 0,65 kilogrammos fogást ért el, míg az egyetlen női versenyző, Csiszár Lászlóné 5,18 kilogrammnyi halat fogott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában