MÁV

2022.07.15. 14:56

Visszatérnek a retró vonatok a Balaton partjára

Július 16-án és 17-én visszatérnek a retró vonatok a Balaton partjára. A 29-es vonal mellett számos Keszthely és Tapolca közötti, valamint egyes Szombathelyig közlekedő személyvonatok is alkalmi összeállítással járnak.

ZH

Forrás: MÁV

Eddig nem látott járműtípusok is megjelennek majd, például ABbmot, MDamot és BVmot. A BVmot, „Samu” motorvonat a Balaton déli partján közlekedik retró Zala InterCity vonatként Keszthelyre, megidézve a 90-es éveket. Emellett a motorvonat visszatér egyik első felhasználási területére, a szegedi vonalra is. Idén is forgalomba áll a legendás 424-es gőzmozdony, egy különleges nyolcvanas évek elejére jellemző összeállítású Tekergő expresszvonat élén, melyben közlekedő nosztalgia étkezőkocsiban az Utasellátó különleges retró kínálatát ismét kipróbálhatják az utasok. Visszatérnek a méltán népszerű Púpos mozdonyok is, melyek közül egyszerre három is dolgozik majd menetrendszerinti vonat élén, de a MÁV-HÉV BoBo-i is újra munkába állnak. A hétvégén két hagyományos M41-es Csörgő is közlekedik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában