Szalonnasütés és imádság

2022.07.27. 10:30

Vidám közösségi programot szerveztek Iharosberényben

Vidám közösségi programot szervezett nemrég az iharosberényi római katolikus plébánia.

Horváth-Balog Attila

A résztvevők csoportja Laczkó-Angi Gyulával (jobbról a 4. , kék ingben)

Forrás: ZH archívum

A minap gyermekzsivajtól volt hangos a plébánia udvara. Laczkó-Angi Gyula helyettes esperes, plébános már több alkalommal segítette azt a közösségi kezdeményezést, melynek lényege, hogy kötetlen formában, játék és szalonnasütés közben erősödjön a katolikus hívek, családok közössége a településen. Gyula atya, illetve segítői, Vargáné Tímár Veronika és Ledniczky Miklós Jánosné az elmúlt években hetente szerveztek gyermekrendezvényeket és családi összejöveteleket, amelyeken az elhangzó gitáros egyházi dalok és a Bibliáról szóló beszélgetések mellett mindig jutott idő más tevékenységekre is, például számháborúra, kézműves foglalkozásra. Időnként nagyobb körben hirdették meg ezeket a programokat, akárcsak a mostani szalonnasütést.
A babakocsis kisgyermekektől a nyugdíjasokig mindenki jól érezte magát és jóízűen fogyasztotta a finom sült szalonnát, virslit és a süteményeket, amelyeket batyus bál-jelleggel a résztvevők hoztak magukkal. A gyerekek önfeledten játszottak, számháborúztak, a felnőttek beszélgettek, illetve játékos, gondolkodtató feladatokat oldhattak meg.
A megvalósult közösségi rendezvény azt bizonyítja, hogy az egyházban is szükség van az ilyen kötetlen, személyes találkozásokra, mert általuk erősödik a közösség és mutatkozik meg az egymás iránti szeretet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában