Visszaemlékezés

2022.07.01. 16:00

Sportolói visszaemlékezés Tóth Árpád kanizsai birkózóval

Folytatjuk a sportolók visszaemlékezéseit felelevenítő népszerű sorozatunkat. Múlt pénteken dr. Mihovics Szabina a stafétát a kanizsai Tóth Árpád egykori birkózónak adta át. Arra kérve, hogy elevenítse fel a számára legemlékezetesebb nagykanizsai sportpillanatot.

Benedek Báálint

– Egyik gyerekkori barátom noszogatására kezdtem el a birkózást, de álmomban sem mertem gondolni, hogy ez a sport meghatározó lesz az életemben – fogalmazott Tóth Árpád. – A Kanizsai Birkózó SE színeiben 2002-ben kezdtem birkózni, s olyannyira rátaláltam a sportágra, hogy egy évvel később már diákolimpiai bajnoki címet ünnepelhettem Egerben.

A soron következő sikerek után, négy évvel később Nagykanizsa rangos versenyt rendezhetett. Tóth Árpádnak ehhez a viadalhoz fűződik a legemlékezetesebb pillanata.

– Európa bajnokságra lehetett kijutni azzal a válogató versennyel, aminek a városunk adott otthont – folytatta. – Örökre beleégett az emlékezetembe, hogy hazai körülmények között, a szüleim, barátaim és ismerőseim előtt küzdhettem a szőnyegen. Ezt még az a tény sem árnyékolhatta be, hogy végül nem sikerült kijutnom a kontinensviadalra. A döntőbe kerülésért vívott küzdelemről egy sérülés miatt lecsúsztam. De ettől függetlenül a hazai közönség szeretete, szurkolása és a családom támogatása megfizethetetlen élményt jelentett. A klub igyekszik évente megszervezni hasonlóan nívós összecsapásokat, hogy a fiatalok hozzám hasonlóan örökre elköteleződjenek a sportág mellett.

Bár Tóth Árpád már kilencedik éve nem számít aktív sportolónak, nem távolodott el a birkózástól, amikor csak tud segít. Ha az ideje engedi konditeremben próbálja magát fitten tartani. Jelenleg masszőrként dolgozik saját vállalkozásában.
Tóth Árpád a stafétát Kovács Nándor kosárlabda edzőnek adta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában