Már a következő szezonra készültek

2022.07.07. 11:11

Focitábor volt Lentiben, az utánpótlással kapcsolatos tervekről is beszámolt az edző

A Lenti TE utánpótlás csapatainak szerveztek évzáró focitábort az elmúlt héten, ahol már a következő szezonra is készültek.

Korosa Titanilla

Mintegy 40 ifjú futballista táborozott együtt Fotó: A szerző

A Bozsik-programban szereplő csapatok játékosainak szólt a tábor, a 6-13 éves korosztály futballistái gyakoroltak a lenti sportközpontban egy héten át. 

Szabó István edző elmondta, hogy évente két alkalommal tartanak focitábort, egy iskolazárót és egy indítót, ez már a hatodik alkalom, hogy meghirdették. 

- Napi három edzést tartunk a táborban, de nem csak focizunk, vannak szabadidős programjaink is, mint például a fürdőzés. A tábor napközis, ezzel a szülőknek is segítünk. Idén 40 gyermek érkezett, akik a játék mellett megismerhették egymást, barátkozhattak.

Kiváló eredményről is beszámolt az edző a Lenti TE háza tájáról. Az elmúlt szezonban az U13-as csapat szép eredményt ért el, veretlenül megnyerte a megyei U14-es bajnokságot, vagyis a náluk idősebbek között bizonyítottak.

- Ez az együttes nagyon jó eredményeket ért el már korábban is tornákon neves csapatok ellen, ezért indítottuk őket az idősebbek között, nem a saját korosztályuk csapatai ellen - magyarázta Szabó István. - A bajnoki elsőség feljogosít minket a magasabb osztályban, a 3-4 megyét összefogó régiós bajnokságban való szereplésre. A nevezésünket leadtuk, várjuk a visszajelzést. 

A régiós bajnokságon való szerepléshez meghatározott számú játékost kell biztosítani, ami jelenleg adott az érintett korosztályból, de akkor lenne biztosabb, ha a Bozsik-program keretében alközpontot hoznának létre Lentiben. Ehhez egy korosztályban legalább hat csapatot kellene összehozni hat településről. 

-Tettünk ebbe az irányba lépéseket már korábban is, de nem sikerült megoldani. Idén úgy néz ki, sikerülhet, Lenti mellett Csesztreg, Zalalövő, Gellénháza már benne van, de kaptunk pozitív jelzést Rédicsről, Lovásziból, Pákáról, Tófejről is. Ha megkapjuk az engedélyt az alközpont kialakítására, akkor új alapokra helyeződik az utánpótlás. A régiós bajnokságban Szombathely, Győr, Vasvár, Sárvár, Pápa csapataival mérkőznénk, ami mindenképpen kiugrási lehetőséget jelentene játékosainknak - magyarázta.

Ehhez persze összefogásra van szükség az egylet, a szülők, a város és a szponzorok részéről, mivel az utaztatás nagy feladatot jelent majd. 

Most a nyári szünetet élvezik a fiatalok, majd augusztusban az iskolaindító táborban már komoly edzésmunkával készülnek a bajnokságra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában