Alpintechnikával

2022.07.18. 20:30

Felújítások miatt vágtak ki két fát Szentgyörgyvölgyön

Az elmúlt héten a település temetőjében vágtak ki alpintechnikával két fát, amire a további felújítások miatt volt szükség.

Korosa Titanilla

Alpintechnikával oldották meg a fák gallyazását és a kivágást Fotó: A szerző

Varga Zsuzsannától, Szentgyörgyvölgy polgármesterétől megtudtuk, hogy a Magyar falu programban a temető gyalogos közlekedőinek térkövezésére nyertek el a támogatást. Ez már a negyedik üteme a temető rendbe tételének. Mielőtt a térkövezést megkezdi a kivitelező, szükségessé vált két elöregedett fa kivágása. A növényeket benőtte a fagyöngy, száradtak az ágaik, az egyik szinte teljesen elhalt már, az előzetesen elvégzett vizsgálat eredménye is a kivágásuk tényét erősítette meg. Méretük, illetve a terület beépítettsége miatt alpintechnikával oldották meg a vágást szakaszosan, felülről lefelé haladva a szakemberek. A két eltávolított növény mellett a harmadik a megmenekült, szakszerű ápolással megszabadították a rátelepedett fagyöngytől. 

A térkövezést az urnafal és a ravatalozó között végzik el, a temetőbe befelé vezető út pedig szegélyt kap majd. Korábban az országfásítási programban kapott facsemeték egy részét itt ültették el, most formás fasor díszíti a sírkertet.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában