Dolgozzanak és döntsenek!

2022.07.04. 11:30

Félszáz hallgató vette át diplomáját a Pannon Egyetem nagykanizsai kampuszán

Számos díjat, elismerést is átnyújtottak a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ diplomaátadó ünnepségén pénteken délután.

Péter B. Árpád

A végzett hallgatók dr. Kaszás Nikolettától és dr. Németh Istvántól vették át diplomájukat Fotó: Gergely Szilárd

A program hálaadó istentisztelettel és a hagyományos faültetéssel indult, a kampusz udvarán dr. Kaszás Nikoletta, a PEN főigazgatója arról beszélt: „a végzett hallgatók tiszteletére és azért, hogy mi is tudjunk rájuk mindig emlékezni” került a földbe a Zalaerdőtől kapott magas kőris.

– Reméljük, a többihez hasonlóan idővel szép nagyra nő, és bízunk benne, hogy megerősödik, kiteljesedik, ugyanúgy ahogy önök is – szólt a végzett hallgatókhoz az egyetemi központ első embere.

A program a B előadóban folytatódott, ahol dr. Németh István, a Pannon Egyetem rektorhelyettese több irodalmi, történelmi és tudományos idézettel alátámasztva kiemelte, „ebben az univerzumban az aktívan tett választásaink determinálják a jövőnket”.

Az ünnepség előtt emlékfát ültettek a végzettek tiszteletére, képünkön Beke Szabolcs, Vetrik Dávid és dr. Kaszás Nikoletta főigazgató Fotó: Gergely Szilárd

– Legyenek bátrak, döntsenek, és csinálják azt, amit gondolnak – folytatta a gondolatot. – Hogy ebből baj lehet? Jung azt mondja ezzel kapcsolatban: szükségünk van a bűneinkre, tévedéseinkre, hibáinkra, különben fejlődésünk legértékesebb ösztönzésétől esünk el. Ne féljenek tehát attól, ha tévednek, rosszul döntenek. Nyugodjanak meg, tegyék, amit gondolnak, a legjobb tudásuk szerint, s ha elkeserednének, akkor se ijedjenek meg. Mindenki kerül olyan helyzetbe, amelyben úgy érzi, egyedül van, erőtlen és semmi sem működik úgy, ahogyan kellene. Higgyék el, jó úton járnak, dolgozzanak, döntsenek és vállalják a tetteik súlyát. Egy dolog a fontos: bízzanak önmagukban.

Bizzer András, Nagykanizsa alpolgármestere is hasonlóra biztatta a végzett hallgatókat. A politikus hangsúlyozta, a világra a lehetőségek univerzumanként kell tekintenünk.

– Az akarat cselekvéssé változtatásához nélkülözhetetlen annak a szemléletnek az elsajátítása, amely nem változatlan valóságként tekint a világra, hanem felfedezésre váró lehetőségként – szögezte le.

Dr. Kaszás Nikoletta arról is beszélt, a PEN – a hallgatókhoz hasonlóan – komoly fejlődésen ment keresztül az elmúlt években.

– Rengeteget dolgoztunk azért a célért, vízióért, jövőképért, hogy nevünkhöz híven, a körforgásos gazdaság bástyája legyünk hazai, regionális és nemzetközi színtéren is – emlékeztetett a főigazgató. – Oktatási- kutatási fejlesztéseket hajtottunk végre, új területeket fogalmaztunk meg magunknak, új szakokat álmodtunk meg, és közben igyekeztünk fejlődni, fejleszteni s tanulni – a környezetünktől, a partnereinktől, egymástól, a kollégáktól s hallgatóinktól is. Ez a fejlődésünk egyik alappillére. Ezúttal mintegy félszáz végzett hallgató vette át diplomáját dr. Németh Istvántól és dr. Kaszás Nikolettától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában