Gyász

2022.07.14. 11:31

Elhunyt Müller Imre, Zalaegerszeg volt alpolgármestere

Elhunyt Müller Imre, Zalaegerszegért díjas erdőmérnök, a város rendszerváltás utáni első alpolgármestere, tudatta Balaicz Zoltán polgármester a Facebook-oldalán.

Szabó Judit

Forrás: Pezzetta Umberto / ZH-Archívum

Fotó: "Seres Peter [email protected]"

Müller Imre 1943-ban született Pécsen. Meghatározó volt életében a Nagy Lajos Gimnázium, a soproni erdészeti és faipari egyetem, majd a műszaki egyetem. Okleveles erdőmérnök és okleveles mérnök-tanár végzettséget szerzett.

Első munkahelye az egervári faipari ktsz. volt, ahol műszaki osztályvezetőként dolgozott. 1971-től a zalaegerszegi Deák szakközépiskola igazgatóhelyettese, 1978-tól országos szakfelügyelő és vezető szaktanácsadó volt.

A rendszerváltoztatás utáni első, 1990-ben szabadon megrendezett önkormányzati választáson lett önkormányzati képviselő, majd ugyanebben az évben megválasztották Zalaegerszeg Megyei Jogú Város alpolgármesterének, mely tisztséget a teljes első ciklusban betöltötte (1990-1994).

1995-től a megyei önkormányzat vezető főtanácsosa volt, majd kijelölt igazságügyi szakértőként dolgozott.

1966-ban házasodtak össze szerető feleségével, Gertivel, három gyermekük és két unokájuk született, akik most fájó szívvel búcsúznak tőle.

Kiváló szakmai és közösségi munkáját városunk 2017-ben Zalaegerszegért Díjjal ismerte el.

Müller Imre maradandót alkotott Zalaegerszegen, fontos szereplője volt a helyi közéletnek. Emlékét örökké megőrizzük, írta Balaicz Zoltán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában