Hittan

2022.07.14. 19:00

Egervár adott otthont az imatábornak

Egervár Perényi Judit zalaegerszegi óvónő (Szent Család óvoda) 22 évvel ezelőtt egy nagykanizsai hasonló tábor hatására és mintájára határozta el, hogy a nyári iskolai szünetekben imatábort szervez 10-18 év közötti gyerekeknek

ZH

Csütörtök déli mise és dramatikus játék az egervári imatáborban

Fotó: Pezzetta Umberto

Perényi Judit zalaegerszegi óvónő (Szent Család óvoda) 22 évvel ezelőtt egy nagykanizsai hasonló tábor hatására és mintájára határozta el, hogy a nyári iskolai szünetekben imatábort szervez 10-18 év közötti gyerekeknek. A népszerűségét jelzi, hogy idén már 186-an vannak a táborban, amelynek idén Egervár és az 1400-as években épült, ma barokk építészeti jegyeket viselő katolikus templom ad otthont. A szállást az iskola épülete biztosítja.

Csütörtökön mi is ellátogattunk a táborba, részt vettünk a délelőtti misén, amelyet az ebéd után gébárti strandfürdőzés követett. A templomi foglalkozás részét képezte az a dramatikus játék, amivel a tizenévesek a hitük gyógyító erejét jelenítették meg. Az imatábor résztvevői ekkor találkozhattak  a község polgármesterével, Gyerkó Gáborral is, aki szívén viseli a rendezvény támogatását.

- A délelőtti elmélkedő, bibliai szövegeket, evangéliumi részleteket feldolgozó órák, foglalkozások mellett ügyelünk arra, hogy bőven legyen idő kikapcsolódásra,  sportolásra, kirándulásra, a kezek imája programelem például a kézműves foglalkozást jelenti - mondta érdeklődésünkre Perényi Judit táborvezető, aki ifjú zenész csapatával és gitárjával adott hangulatot az istentiszteletnek. - Minden évben más településen kapunk lehetőséget, a zalaegerszegi plébániák is segítenek bennünket, ez évben, ahogy már korábban is, Molnár János atya, a kertvárosi plébánia plébánosa csatlakozott a táborhoz, de a kezdetektől velünk van Várhelyi Tamás atya, aki jelenleg Szentpéterfán szolgál.

Az első alkalmakkor a megyeszékhelyi Mária Magdolna Plébánia karolta fel a kezdeményezést. Kis, nyolc fős, egyetemisták által vezetett csoportokban beszélgetnek a kiválasztott írásokról, imákról, szövegekről, ez teszi ki az időtöltés javát.

-Úgy gondolom, hogy mindenkinek hiteles élményt nyújtanak azok az órák, amikor elmélkedünk. Örülünk, hogy az egyházmegye és Zalaegerszeg polgármestere is a segítségünkre siet minden esztendőben, de a szülőknek is köszönettel tartozunk. Egerváron 15 évvel ezelőtt jártunk utoljára - tette hozzá Perényi Judit.

A táborlakók száma miatt ma már tornateremmel rendelkező iskolára, nagy befogadóképességű templomra van szüksége a szervezőknek. Az egervári tábor vasárnapig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában