Minden érdeklődőt szeretettel várnak

2022.07.19. 18:00

Egerszeg búcsú vasárnap – Népi hagyományainkat idézi fel a rendezvény

Minden érdeklődőt szeretettel vár a XXII. Egerszeg Búcsúra július 24-én, vasárnap az Együtt Zalaegerszegért Egyesület. A város védőszentje, Mária Magdolna tiszteletére életre hívott program a Göcseji Falumúzeum és a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum közreműködésével valósul meg.

Mozsár Eszter

A sajtótájékoztató résztvevői: Major Zsolt szervező, Varju András, a Göcseji Múzeum osztályvezetője, Havasi Bálint, a Göcseji Múzeum igazgatóhelyettese, Eichinger Attila, a Magyar Olaj- és Gázipai Múzeum igazgatója és dr. Kocsis Gyula, az Együtt Zalaegerszegért Egyesület elnöke. Fotó: Fehér Márk

Az EZE már a megalakulását követően elindította a népi értékeket, hagyományokat őrző rendezvénysorozatát, aminek a legautentikusabb helyszíne a skanzen, emlékeztetett dr. Kocsis Gyula egyesületi elnök a beharangozó sajtótájékoztatón. Az egész napos program fénypontja a XXIII. Lokálpatrióta díj és emlékplakettek átadása, ami 15 óra 15 perckor lesz a színpadon.

Major Zsolt szervező elmondta, 10 órától este 20 óráig várják a közönséget. 11 órakor az ünnepélyes megnyitót követően a XVII. Zalaszentgyörgyi Nemzetközi Művésztelep alkotásaiból láthatnak tárlatot a Pajtagalériában, majd délben ökumenikus istentisztelet lesz a Fatemplomban. Délután 14 órától Zsongi bohóc bemutatója a gyerekeknek szól, és kulturális csoportok – Pusztinai Moldvai Csángó Magyarok Kamarakórusa, Csácsbozsoki „Évgyűrűk” Nyugdíjas Klub Dalköre, Bibrics Táncegyüttes, Albatrosz Táncegyüttes - lépnek fel, 17 órakor pedig a Zalaapáti Harmonika Zenekar szórakoztatja a nagyérdeműt, ezt követően Pál Kriszti retro koncertjét hallgathatják. Napközben kézműves- és kirakodóvásárok, mesterségbemutatók, játszóház és lacikonyha várja a látogatókat.

Forrás: Fehér Márk

A múzeumok vezetői hozzátették, a közgyűjtemények szívesen vesznek részt a közösségteremtő rendezvényen, s örülnek annak is, hogy két év kihagyás után már tavaly visszatértek a vendégek a közkedvelt programra. Egyetértettek továbbá abban, hogy az intézmények továbbra is az együttműködés jegyében dolgoznak ezután is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában