Lópaták nyomában

2022.07.14. 18:00

Az erdők élővilágát is megismerhették a táborozók Nagyrécsén

Dicsőt, a 18 éves szürke pónit minden gyerek elhalmozta szeretetével csütörtökön a Bacónak-hegyi Rencsi Lovasudvarban rendezett „BarangoLó” elnevezésű táborban.

Benedek Bálint

Fotó: Szakony Attila

Az új tematika szerint a gyerekek nemcsak az állatokkal, hanem a természettel is megismerkedtek.
Közel húsz éve kínál kikapcsolódást a fiataloknak Horváth Renáta. A lovasoktató szerint a napközis táborban olyan szimbiózis alakul ki a gyerekek és az állatok közt, ami hosszú távon mindegyikőjükre jó hatást gyakorol. Mivel küldetésüknek tartják, hogy a fiatalok együtt lüktessenek a természettel, a lovaglás szeretete mellett most a környezet védelmére is felhívták figyelmüket, ennek jegyében bebarangolták a közeli erdőket, ahol megismerkedtek azok élővilágával.
– Kincskereséssel tettük élvezetesebbé a néhány kilométeres túrát, mely jórészt növényfelismerésről szólt. Örömmel keresték a tobozokat, csigákat, s felfedezték különféle állatok lábnyomait. Néhányan a lópata nyomát is felismerték, s persze azonnal záporoztak a kérdések, mit keres a ló az erdőben? A válasz egyszerű: a jó lovasok gyakran belovagolnak a fák közé.
Horváth Renáta hozzátette: sajnos találtak műanyag hulladékot és energiaitalos flakonokat az aljnövényzetben, ami „valósággal felháborította a gyerekeket”. Ez azt bizonyítja, hogy már a legfiatalabb generáció is tudatosan gondolkozik, és odafigyel a tágabb környezetére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában