Sör, minden mennyiségben

2022.07.24. 09:32

A keszthelyi Balaton-parton ma még csábít a fesztivál

Szerda óta a sör áll a fókuszban Keszthelyen. A Balaton-parti árnyas fák alatt számos különlegesség kóstolható, sőt: idén bajor sarok is várja az extrára szomjazókat.

Péter B. Árpád

Az árnyas fák alatt sokan gyűltek össze az elmúlt napokban

A Keszthelyi sörfesztivál a Serfőző és a Goldmark Károly Művelődési Központ közös rendezvénye, s része annak a most már hagyományos nyári, Balaton körüli roadshow-nak, amely Alsóörsön, a zalai városban és Balatonföldváron kínál élményt a habzó ital kedvelőinek.

A munkamegosztás alapján a fővárosi cég például a sörös és gasztronómiai kitelepülőket, a város intézménye pedig a kulturális fellépőket, a helyismeretet és a színpadtechnikát biztosítja, immár második éve pályázati pénzeket is felhasználva a rendezvényhez. 

A két fő szervező, Osvald Bálint (balról) és Kóczián László

– Az évek alatt kinőtte magát ez a program, amely most már rekordszámú kitelepülővel vonzza a sört kedvelő látogatókat – fogalmazott Osvald Bálint, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatóhelyettese, hangsúlyozva: a változatos étel- és italkínálat mellett könnyed kulturális programok is csábítják az érdeklődőket bulizenekarokkal, DJ-kel.

Emellett sörtörténeti előadás, sakkszimultán és versenyek is várták a vendégeket, köztük akadt olyan erőpróba is, amely során literes korsót kellett tartaniuk a vállalkozókedvűeknek.  

Idén a gyerekeket is várták programok, elfoglaltságok

Idén százfajta sörnél is több várja az arra járókat, akiket a hazai kézműves sörfőzdék mellett külföldi különlegességek, alkoholos, mentes és ízesített italok csábítanak, az ételek között pedig a hagyományos fesztiválízektől a modern food truckig minden megtalálható, s persze például édességből és fagylaltból sincs hiány. 

– Az idei év újítása, hogy van egy kis biergarten sarok, ahol bajor sörök kóstolhatók, és üvegpohárból is lehet inni – emelte ki Kóczián László fő szervező, hozzátéve: itt akár literes korsóból fogyaszthatnak a betérők kiváló német-bajor söröket.

A kezdő koccintás, b-j: Osvald Bálint, Manninger Jenő polgármester és Kóczián Lászl

ó

A tapasztalatok pedig azt mutatják, az ötnapos forgatagot a helyiek és a turisták egyaránt nagyon kedvelik, szívesen látogatják, és sikeres a fogadtatása a tavaly óta jelen lévő gyermekprogramoknak is: amíg a felnőttek kortyolnak, addig az apróságokat például játszóház és többfajta program szórakoztatja. 

Ma délután még Dj Galamb és a Sladek Duo lép fel, a fesztivált pedig este egy újabb sörivóverseny zárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában