Sörkedvelők hétvégéje, sok mókával

2022.07.18. 18:00

A kulináris élvezetek mellett számos program szolgálta a kikapcsolódást Hévízen

Négy napon át több mint harmincféle nedű várta a Sörsétány vendégeit Hévíz belvárosában. A látogatókat különleges ételek is csábították.

Péter B. Árpád

A belvárosban mind a négy napon nagy volt a nyüzsgés

A habzó nedűk kedvelői kóstolhattak többféle csíki, tucatnyi cseh és sokfajta német sört, s mint Miklós Beatrix, a Hévíz Turisztikai Egyesület elnöke elmondta: a fiatalos gasztronómiát is igyekeztek megjeleníteni, ezért egy tapolcai food truck érkezett kézműves söreivel, amelyhez olyan különlegességeket társítottak, mint például a mangó ízesítésű, zöldfűszeres hamburger. Emellett a Balaton Grill pontyból készült haltepertője s a székelyföldi kürtőskalács is sikert aratott. 

Pálffy Tamás és Miklós Beatrix joggal koccinthattak a sikerre

A Sörsétány küldetését Miklós Beatrix úgy összegezte: a minőségi programok mellé minőségi gasztronómiát kínálnak. Az előbbi jegyében a vendégek láthatták Bigát, Marót Viki és a Nova Kultúr zenekart, illetve a zárónapon B. Tóth Lászlót, a Poptarisznya műsorvezetőjét is. 

Pálffy Tamás, a turisztikai nonprofit kft. ügyvezetője leszögezte: céljuk, hogy a „minőségi Hévíz” brandjét erősítsék, bemutatva a város és a térség élmény- és gasztropontjait. Mindez illeszkedik az új turisztikai koncepcióhoz, a fiatalabb vendégkör megszólításához. 

A szervezők a legifjabbakra is gondoltak, őket megannyi játék, foglalkozás várta

Hozzátette: ma már helyesebb a gyógy- helyett az egészségturizmus kifejezést használni, hiszen a szenior korosztálynak sincs betegségtudata, ezért ezt a réteget másként kell megszólítani, mint korábban. 

– Másrészt megérkeztek a fiatalok, a családosok és a 40+-os korosztály tagjai is Hévízre, s nekik „új” igényeik vannak – folytatta az igazgató. – Szeretnek minél többet kirándulni s változatos élményeket keresnek. Már nem elég az, hogy egy minőségi szálláshelyen eltölthetik a pihenésre, gyógyulásra szánt időt. Ennek jegyében pedig desztinációban, térségben kell gondolkodnunk, s mi ezt tesszük. 

A péntek este hangulatát a Lia duó alapozta meg

Mindezen szempontokra figyelemmel álmodták meg a Sörsétányt a hévízi turisztikai szakemberek, amelynek egyik fontos tapasztalata, hogy a látogatók szívesen megfizetik a valóban minőségi szolgáltatást, legyen az étel, ital vagy helyi termék: a hús- és sajtféléktől a kozmetikumokig. Ehhez pedig az ingyenes koncertek egyfajta vonzerőt biztosítanak – tette hozzá Miklós Beatrix, megjegyezve: a sétálóutcára álmodott Sörsétánnyal és a Borkorzóval új rendezvényhelyszín született a belvárosban, „ám a továbblépéshez feltétlenül szükség van egy több embert befogadni képes térre”.

Idén extrákból sem volt hiány. Németh József mesterséf például erdélyi különlegességekből tartott kóstolót, s különleges performance is várta a vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában