Új program

2022.06.01. 20:00

Természettudományos projektnapot tartottak Pacsán

A Pacsai Általános Iskola új programja a természettudományos ismeretek élményközpontú átadását szolgálja, tájékoztatta lapunkat Pálos Henrietta intézményvezető. Horváth György egykori iskolaigazgató emlékére hozták létre múlt héten a különleges tanítási napot.

ZH

A diákok a csillagászat tudományával is ismerkedtek

A projektnap a természettudományokra épült, az indító téma a csillagászat volt. A projekt gazdája a természettudományi és testnevelés-munkaközösség, a szakmai programterv megalkotója kidolgozója Máté Krisztina tanárnő. A nap folyamán minden diák részt vett az Utazó Planetárium előadásán, általános csillagászati ismereteket szereztek, betekintettek a bolygók, csillagképek és horoszkópok világába. A 7–8. osztályosok kémiai kísérleteket végeztek, a Természettudományos Oktatásért Szabó Szabolcs Emlékére Közhasznú Alapítvány munkatársa, Németh Zoltán Mobillabor programot hozott. A közös programok mellett az alsósok bolygókról szóló dalt tanultak, űrrakétát, űrjárművet, Naprendszer-forgót és könyvjelzőt készítettek. A felsősök osztályonként két-két bolygóval ismerkedtek meg, emellett szabadulószoba várt rájuk: csillagászati kérdésekre adott helyes válaszokkal tudtak kiszabadulni. A tanítási nap végén kiállítás nyílt, de kisfilm is készül, ami az iskola honlapján megtekinthető. Mindez a szülők közössége és a Pacsáért Alapítvány támogatásával valósult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában