A bátrabbak átugrották a tüzet

2022.06.25. 07:00

Szent Iván-éji mulatságot tartottak a zalaegerszegi Apáczai Művelődési Központban

Két év szünet után újra megrendezte népszerű, Szent Iván-éji vigalom elnevezésű programját az Apáczai Művelődési Központ.

Mozsár Eszter

A színpadon a Binkó táncegyüttes

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Bednárikné Rácz Enikő igazgatóhelyettes arról tájékoztatott, hogy három órától érkeztek a főzőcsapatok,  majd hat óra után kulturális műsorok szórakoztatták a közönséget. 

A színpadon Kokas Andrea tanítványainak modern­tánc-bemutatóját láthatták, majd fellépett a Binkó táncegyüttes, Bódis Bettina, az Ezer Rózsa Kertje hastánccsoport és a Sunny Side együttes. A Göcsej Baranta Haditorna Kör Sport Egyesület közreműködésével a szablyavívással ismerkedhettek a résztvevők. A gyermekeket kézműves-foglalkozás, arcfestés és lufihajtogatás, valamint légvár várta. 

Az év legrövidebb és legmágikusabb éjszakáján – ahogy a plakát is hirdette – bármilyen kívánság valóra válhat, és bármi megtörténhet. A szervezők nyolc óra után meggyújtották a nyári napforduló ünnepéhez kapcsolódó máglyát, miközben zsonglőr- és tűzzsonglőr-bemutatót tartottak. 

A gondűző papírokat a tűzbe lehetett hajítani, valamint a bátrabbak a tűzugrást is kipróbálhatták. A hagyomány szerint azok a párok, akik Szent Iván éjszakáján átugranak a tűz felett, egész évben együtt maradnak. Ha igaz tehát a fáma, akkor ezt mindenképpen érdemes megismételni minden évben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában