Hasznos tudást szereztek

2022.06.21. 07:00

Országos pénzügyi versenyt nyertek a zalaegerszegi Zrínyisek

Sikeresen szerepeltek idén is a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium diákjai az országos pénzügyi és vállalkozási ismeretekkel kapcsolatos versenyeken, tájékoztatta lapunkat az intézmény. A megmérettetésekről a tanulókkal és az őket felkészítő tanárral beszélgettünk.

hátsó sorban Kiss Botond Attila, Rinfel Mónika, Kiss Anna Zsófia, első sorban, Rózsa Rebeka, Szeglet Bálint, Szilia Magda és Szijártó Nóra

Forrás: a szerző

A közös fotó elkészítése után egy osztályteremben összegezzük az elmúlt év eredményeit. Abban már az elején egyetértünk, hogy bár nem tanulnak közgazdasági tantárgyakat, ám hasznos, gyakorlatias tudást szereztek a hosszú felkészülések és a versenyek során. Érdekes feladványként emlékeznek a 7. N osztály tanulói például arra, hogy az osztálykirándulás költségvetését kellett kiszámolni, illetve korszerű pénzkezelés témában készítettek prezentációt. Kiss Anna Zsófia, Szijártó Nóra és Szili Magda a Pénzokos kupa országos döntőjében a 7-8. osztályosok között a 4. helyezést érte el.
Ugyancsak negyedik lett a Pénzmesterek országos döntőjében Kiss Botond Attila 10. N osztályos tanuló, aki a legjobb öt esszéíró egyikeként különdíjban is részesült.

A csapatmunkában különösen jól teljesítettek a tanulók, ugyanis Rózsa Rebeka, Szeglet Bálint és Kiss Botond Attila (mindannyian 10. N osztályosok) a Bankcode pénzügyi verseny országos szuper-döntőjében, valamint a Vigyázz, kész, pénz pénzügyi verseny országos döntőjében a
9-12. osztályos kategóriában lettek elsők.

Arról meséltek, hogy szeretik a matematikát, a logikai feladványokat, ám kétség kívül a pénzügyi ismeretek legnagyobb haszna, hogy gyakorlati tudást adtak, amit a továbbtanulás során is hasznosíthatnak majd. Rebekát és Botondot leginkább a nemzetközi jog, míg Bálintot a mérnöki pálya érdekli. Izgalmasnak találták azokat a feladatokat is, amik a világgazdasági összefüggéseket boncolgatták. A felkészülés során a témaköröket egymás között felosztották, így mindenki a legjobb tudása szerint, érdeklődési köre alapján szerepelhetett.  

A siker azért is kiemelkedő, mivel felkészítőjük, Rinfel Mónika magyar-német szakos pedagógusként vállalta azt, hogy közgazdasági témában viszi folyamatosan sikerre a gyerekeket. A tanárnő évekkel ezelőtt még az általános iskolába járó fia csapatának segített, később a Zrínyiben saját tanítványaiból verbuválta a pénzügyi versenyekre a diákokat. Mint monda, folyamatosan vannak érdeklődők, így mindig szívesen foglalkozik a lelkes fiatalokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában