Figyelemfelhívás

2022.06.26. 13:00

Idén is igényelhető a „Ne hagyj az autóban!” matrica

Folytatódik a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) matricakampánya, amely 2017 óta hívja fel a szülők és a gazdák figyelmét arra, hogy a hőségben ne hagyják gyermekeiket és házi kedvencüket az autóban.

ZH

A nyár beköszöntével a hivatal ismét elindította matricaigénylő felületét, hogy minél több helyen megjelenhessen a kulcsfontosságú üzenet, közölte honlapján a Nébih. Még csak kánikula sem kell ahhoz, hogy a napon álló, zárt autóban akár 10 perc múltán életveszélyesen magas legyen a hőmérséklet. 30 °C-os melegben pedig ugyanennyi idő alatt 70 °C-ra forrósodhat az autó belseje. Az ennyire magas hőmérsékletnek kitett kisgyermek vagy háziállat szervezetét rövid időn belül súlyos egészségkárosodás érheti, s akár halállal is végződhet a pár percnyi figyelmetlenség. A Nébih idén is várja a honlapján azon vendéglátó- és kereskedelmi helyek és magánemberek jelentkezését, amelyek, akik készek jól látható helyre (pl. üzletek ajtajára) kiragasztani a „Ne hagyj az autóban!” matricát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában