Ők a legifjabbak

2022.05.04. 07:00

Zalaapáti segíti a gyermekvállalást

A tavaly született gyermekeket köszöntötték a Zalaapáti Ifjú Polgára program részeként anyák napján.

Péter B. Árpád

Csoportkép az átadóünnepség után Fotó: ZH

Tizenöt éve indult el a program – akkor még babakötvény néven –, amely azóta tovább gyarapodott a kölcsönös megbecsülés jegyében – mondta Vincze Tibor polgármester, aki szerint azokat a szülőket, akik „a legcsodálatosabbat, a gyermeket vállalják, és igent mondanak az életre”, a település erejéhez mérten próbálja segíteni.

Születéskor 40, az óvodába lépéskor 30, az iskolai évek kezdetén pedig ismét 40 ezer forintot kapnak a szülők lurkónként. Tavaly rekordszámú, 16 ifjú született a településen, most őket és szüleiket köszöntötték.

– E tény alapján is örömmel állapíthatjuk meg, hogy Zalaapátinak lesz jövője – szögezte le a község vezetője –, mi pedig arra törekszünk, hogy minél több segítséget adjunk az elkövetkezendő időszakban is a gyermeket nevelő családoknak.

Ezúttal Cseh-Késmárki Zsombort, Csiszár Dávidot, Gyömörei Csengét, Horváth Rebekát, Simonics Dalmát, Kiss Borbálát, Titi Rubina Mariannát, Benczik Lia Évát, Bogdán Dorina Zsófiát, Kiss Robertát, Gyömörei Flórián Istvánt, Kigyós Ábelt, Kiss Flórát, Kósz Fannit, Kósz Zoét és Bíró Mátyás Jánost köszöntötték a települési ünnepségen.

Vincze Tibor lapunknak arról is beszámolt: Zalaapátiban fejlett intézményrendszer – bölcsőde, óvoda, valamint egy felújított, kibővített általános iskola is – szolgálja a családokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában