A város neves szülötte

2022.05.04. 15:00

Zala György emléknapok Lendván

A város neves szülöttére, a millennium szobrászaként is ismert Zala Györgyre emlékeznek a hétvégén a határon túli településen.

Gyuricza Ferenc

A Zala György-napok sorozata péntek délelőtt 10 órakor, ünnepi konferenciával kezdődik. A városháza dísztermében a Steindl Imre Program Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Wachsler Tamás, Elek Imre és Polgár Botond szobrászművészek, dr. Kostyál László, a Göcsej Múzeum igazgatója, Simonka Tanja és Pisnjak Attila művészettörténészek, valamint dr. Göncz László történész tartanak előadásokat. Melyek nemcsak Zala életútját tárgyalják, de a budapesti Kossuth tér szobrainak sorsa, vagy Zala alkotásainak rekonstrukciója is szóba kerül. A konferenciát 16 órakor a Városi Színház- és Hangversenyterem előcsarnokában a Zala György-vándorkiállítás megnyitója, egyben az épület előtt álló Zala-mellszobor koszorúzása követi. Szombaton 11 órakor a Bánffy Központban tartják a Zala György nevét viselő, a muravidéki és Zala megyei diákok számára meghirdetett képzőművészeti és fotópályázat ünnepélyes eredményhirdetését. A legjobb alkotásokból kiállítás is nyílik az intézmény galériájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában