Állásbörzét tartanak, átképzések indulnak

2022.05.19. 11:30

Van forrás a tungsramosok átképzésére

A kormány fokozott figyelemmel kíséri a Tungsram csoportos létszámleépítésében érintett dolgozók mielőbbi elhelyezkedését, ezért az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) forrást nyújt az átképzésekhez – jelentette be tegnap Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő és Balogh László polgármester.

Pásztor András

Balogh László és Cseresnyés Péter Fotó: Gergely Szilárd

Cseresnyés Péter elmondta: a Tungsram-csoportnál bejelentett létszámleépítés a dél-zalai városban és annak környékén több száz embert érint, ezért átfogó segítségre van szükség.

– Az elmúlt hetekben felmértük, hogy a kanizsai középvállalatoknál milyen és főként mennyi szabad álláshely van, ezeket egy állásbörze keretében ismerhetik meg a Tungsram azon dolgozói, akiket érint majd az elbocsátás – jelezte a képviselő.

Cseresnyés Péter elmondta: az ITM által elkülönített átképzési forrásokat elsősorban a leendő munkáltatók, illetve a szakképzéssel, átképzéssel foglalkozó intézmények vehetik igénybe, így például a szakképzési centrumok.

– A vállalat vezetésével történt egyeztetések szerint a támogatottak az átképzés idejére akár mentesülhetnek is a munkavégzési kötelezettség alól, így sokan időkiesés nélkül dolgozhatnak tovább az új foglalkoztatónál – vázolta a terveket Cseresnyés Péter. 

Balogh László polgármester hozzátette: közel 600 nyitott pozícióba várnak jelentkezőket a kanizsai cégek, akad olyan vállalat, ahol több mint száz munkavállaló foglalkoztatására van lehetőség.

– Miután az elbocsátások első üteme a kanizsai gyárban nyár közepén várható, ezért már június 10–11-én szeretnénk állásbörzét szervezni a tungsramosoknak – hangsúlyozta Balogh László polgármester, aki jelezte: az önkormányzat is mindent elkövet a dolgozók mielőbbi elhelyezkedésével kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában