Felidézték a múltat

2022.05.25. 17:30

Ünnepelt a 15 éves ságodi Gyöngyvirág Nyugdíjas Egyesület

Megemlékezéssel, vidám műsorral, közös vacsorával, zenével, tánccal ünnepelte megalakulásának 15. évfordulóját szombaton a városrész közösségi házában a ságodi Gyöngyvirág Nyugdíjas Egyesület.

Fincza Zsuzsa

A fehér asztal mellé ültetett vendégeket a dalkör vidám jelenetekkel szórakoztatta. A képen (b-j) Dukai Katalin, Császár Jánosné, Kiss Csabáné, Borbély Istvánné, Farkas Nándorné, Bor Józsefné, Fábián Imréné és Csonka Lászlóné

Forrás: Fincza Zsuzsa / Zalai Hírlap

A rendezvényen tiszteletét tette dr. Kocsis Gyula, a Nyugdíjas Klubok és Idősek „Életet az Éveknek” Országos Szövetség megyei elnöke, Orosz Ferencné, a zalaegerszegi önkormányzat szociális, lakás- és egészségügyi bizottságának elnöke, Németh Gábor, a térség önkormányzati képviselője és dr. Tóth László korábbi képviselő, aki a jubiláló közösséget alakulásakor is segítette. Orosz Ferencné a városi önkormányzat, dr. Kocsis Gyula pedig a nyugdíjasszövetség nevében adott át kitüntető oklevelet az egyesületnek, valamint vezetőjének. 

Karáth Ferenc, az egyesület elnöke köszöntőjében felidézte az izgalmas kezdeteket, a sikeres éveket. A lakosság kérésére felújított régi iskolaépületben 2007 februárjának végén Kónya Miklósné nyugdíjas tanárnő szervezésében 26 fővel megalakult a Gyöngyvirág nyugdíjasklub, amely az évek során több mint 60 fősre gyarapodva igazi közösséggé forrt. 

Énekkaruk, a Gyöngyvirág Népdalkör arany oklevelekkel és Aranypáva minősítéssel öregbítette a városrész hírnevét, emelték a helyi ünnepségek fényét, részt vettek a városi rendezvényeken. Első számú kötelességüknek tartották, s tartják ma is a népi hagyományok ápolását, 2010-től neveznek a Göcseji aratónapokra, az évek során egyre jobban belelendültek, s kaptak első díjakat nagybandás aratásért, aratóételekért és kaszakalapálásért. 

A járványveszély megviselte a Gyöngyvirág-egyesület közösségi életét is, amit új tagok felvételével és újra színes programok szervezésével szeretnének felpezsdíteni. Már részt vettek a városi fánksütésen, készülődnek a prószafesztiválra, s nem hagyják ki az aratónapokat sem. Kirándulni Győrbe készülődnek – pénzszűke miatt vonattal utaznak majd.

A köszöntések után Kónya Miklósné, Borbély Istvánné és Halász Erzsébet verssel, Srágli Hajnalka operettslágerekkel, Mézes Botond bűvésztrükkökkel, a dalkör színes jelenetekkel szórakoztatta a fehér asztal mellé ültetett ünneplő publikumot. A vacsora után a Retro duó húzta a talpalávalót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában