Isten adja a tehetséget…

2022.05.10. 08:00

Újraindult a hangversenysorozat Hévízen

A pandémia elmúltával újraindult a református templom hangversenysorozata. Első alkalommal a 45 éves Musica Antiqua Együttes lépett fel.

Péter B. Árpád

Ezúttal a 45 éves Musica Antiqua adott hangversenyt a református templomban

Fotó: Péter B. Árpád

A hévízi református közösség mindig is fontosnak tartotta, hogy bevonja a város kulturális életébe a templomot mint szakrális helyszínt – fogalmazott lapunk kérdésére Péntekné Vizkelety Márta lelkipásztor, hozzátéve: ez a kapcsolat, szolgálat gazdagította a gyülekezetet is, amely szerint a művészetek által is közelebb lehet kerülni Istenhez. 
– Csodálatos együttműködés alakult ki 2014-től ’19-ig – folytatta a lelkész. – A Festetics művelődési központtal közösen szerveztük ezt a koncertsorozatot, amely évente nyolc komolyzenei hangversenyt jelentett a templom falain belül. A pandémia azonban sajnálatos módon ellehetetlenítette ezt, s az elmúlt két évben nem lehettek ilyen alkalmak a templomunkban. 

Most viszont elérkezettnek látták az időt, hogy folytassák a hagyományt, ezúttal a város turisztikai egyesületével közösen, amely segít például a megfelelő hírverésben, abban, hogy az alkalmakról a helyiek és a vendégek is tudomást szerezhessenek. Egyelőre négy koncertet terveznek július végéig, minden hónap utolsó péntekén, ám ha lehetőség lesz rá, később folytatni szeretnék a sorozatot. 
– Szeretnénk, ha templomunk újra a kultúra fontos része lenne – szögezte le Péntekné Vizkelety Márta –, hiszen tudjuk jól: Isten adja a tehetséget az embernek a zenében, az énekben is, és ezzel a tőle jövő adománnyal is őt dicsőíthetjük. 
Első alkalommal a város értéktárában szereplő, Zalai Príma díjjal kitüntetett, immár 45 éves Musica Antiqua Együttes adott hangversenyt, amelyre megtelt a református templom érdeklődővel. 

Pünkösd előtt a 2004 óta működő alsópáhoki Allegrezza Kamarakórus lép fel a hévízi református templomban, később pedig érkezik a Fidelis Brass Band is. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában