Igazgatóváltás

2022.05.31. 15:45

Új igazgató a Zala megyei katasztrófavédelem élén – A megyeházán tartották az ünnepi állománygyűlést

Ünnepélyes állománygyűlés keretében beiktatták kedden a Megyeházán a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új igazgatóját.

Mozsár Eszter

Fotó: Pezzetta Umberto

Egri Gyula tűzoltó dandártábornok (balra) nyugállományba vonul, így dr. Pintér Sándor belügyminiszter dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató javaslatára az igazgatóság eddigi helyettes vezetőjét, Takács Ottó Alajos tűzoltó ezredest (jobbra) nevezte ki június elsejétől a szervezet élére. Felvételünkön a leköszönő elnök nyújtja át jelképesen a csapatzászlót az új igazgatónak.

A megyeházán az igazgatóváltás alkalmából tartott zártkörű állománygyűlésről Kósi Zsolt tűzoltó hadnagy, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője tájékoztatta lapunkat. Az ünnepségen Vietórisz Ágnes tűzoltó ezredes, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Humánszolgálatának vezetője ismertette a belügyminiszter határozatát, majd dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató átadta a kinevezést az új megyei igazgatónak. Egri Gyula több mint három évtizedes pályafutása alatt tűzoltási főelőadóként és osztályvezetőként is széles körű tűzoltói tapasztalatokat szerzett. A Magyar Honvédségnél töltött idő után 1989-ben szerelt fel a nagykanizsai tűzoltóság állományába, különböző beosztások után 2002-2012 között parancsnokként szolgált a dél-zalai városban. 2012 júliusa óta állt a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság élén.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos oklevelet nyújtott át Egri Gyulának a térségben végzett kiemelkedő munka elismeréseként Fotó: Pezzetta Umberto

Egri Gyula leköszönő igazgató az állománygyűlésen megemlékezett pályafutása fontosabb eseményeiről, majd a megyei katasztrófavédelem fejlődéséről szólt, külön kiemelve a társszervekkel és a vezetőkkel való szoros együttműködést, majd megköszönte a megyei állomány tagjainak a közös munkát.

Takács Ottó Alajos harminchárom évvel ezelőtt, 1989-ben kezdte tűzoltói pályafutását a Zala Megyei Tűzoltó-parancsnokságon tűzoltási főelőadóként, majd 2000-től 2002-ig a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletvezetője volt, 2003-tól 2012-ig Zalaszentgrót Város Hivatásos Tűzoltóságának parancsnokaként, 2012-ben pedig egy ideig a Keszthelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség iparbiztonsági felügyelőjeként dolgozott. 2012. július elsejétől töltötte be az igazgatóhelyettesi beosztást. A rendezvényen úgy fogalmazott, hogy az igazgatói beosztás komoly felelősséggel jár, így munkája során mindvégig azon lesz, hogy az általa vezetett szervezet tevékenysége magas szintű biztonságot jelentsen az itt élő embereknek. Takács Ottó Alajos új igazgatóként továbbra is bízik a kiváló kollégákban, munkatársakban, s abban, hogy együtt megfelelnek majd a szervezettel szemben támasztott kihívásoknak.

A főigazgató beszédében megköszönte a tábornok eddigi eredményes tevékenységét, gratulált az új igazgató kinevezéséhez, hangsúlyozta, hogy elméleti ismereteit, több évtizedes gyakorlati tapasztalatait felhasználva vezesse a rá bízott szervezetet.

Az ünnepség előtt lapunknak nyilatkozva Egri Gyula tűzoltó dandártábornok, leköszönő igazgató hangsúlyozta: örömmel vett részt az elmúlt tíz évben a szervezeti átalakításban, s emlékeztetett arra is, hogy a lakosság mindig számíthatott áldozatkész munkájukra. Úgy véli, hogy egy jól vezetett, motivált, kiváló eszközállománnyal rendelkező igazgatóságot adhat át utódjának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában