Közelgő pünkösdi ünnepkör

2022.05.30. 15:00

Számos meglepetés várta a fiatalokat a tanév utolsó gyermek-istentiszteletén

A tanév utolsó gyermek-istentiszteletén számos meglepetés várta május utolsó vasárnapján a résztvevőket a hévízi református gyülekezet közösségi termében.

Péter B. Árpád

A fiatalok az általuk készített, a Szentlelket jelképező fehér papírgalambbal

Forrás: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

A fiatalok előbb a közelgő pünkösdi ünnepkör tartalmával, a Szentlélek eljövetelének történetével ismerkedhettek, majd ennek jegyében, a kézműves-foglalkozáson fehér papírtányérból galambot készítettek. Ezután, átvéve a jelenlétükért járó, s idővel ajándékot jelentő matricájukat, az udvaron kipróbálhatták a gyermeknapi csoki mellé ajándékba kapott buborékfújót is. 

– Nagy örömünkre idén minden tervezett alkalmat megtarthattunk, nem úgy, mint az előző tanévben, amikor vírus miatt többször, hosszabb ideig nem találkozhattunk ebben a körben – fogalmazott Kotora Pál gyermekhitoktató, hozzátéve: a gyermek-istentiszteletekre folyamatosan szép számmal érkeztek a fiatalok. A hévízi gyülekezetben két hét múlva tartják a hittanévzáró alkalmat, majd július elején Balatongyörökön szerveznek tábort a gyerekeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában