Ízek és színek

2022.05.13. 19:00

Őrségi túrán jártak a lenti kertbarátok

Az Őrségbe látogattak a helyi kertbarátkör tagjai – számolt be Röszler Attila, az egyesület elnöke.

Korosa Titanilla

Szalafőtől az Öreg-hegyig tartott a program

Forrás: Lenti Kertbarát Kör Egyesület

Először Szalafőre utaztak, ahol a Kömpe szeme kilátóról a települést alkotó hét szerből öt látható. Innen a Batha Portára gyalogoltak, s a különféle magokból olajat sajtoló családi vállalkozással ismerkedtek. A kertbarátok interaktív foglalkozás keretében részt vettek a begyúrt alapanyag pirításában, préselésében is. Közben különböző olajok (dió, szőlőmag, lenmag, sárgabarackmag, kendermag, mák) és házi pálinkák kóstolására is volt lehetőség. Az Őrségi Ízek Portáján hajdinás vargányaleves, pörkölt házi dödölle, tökmag­olajos hordós káposzta és tökös-mákos rétes volt a menü. 

Pityerszeren tárlatvezetéssel megtekintették a népi műemlékegyüttest. Nagyrákoson a Németh Portán jártak, ahol állattenyésztéssel, tejtermeléssel és -feldolgozással foglalkoznak. Magyarszombatfán pedig az őrségi fazekashagyományokkal ismerkedtek. A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a „Civilkurázsi” Közalapítvány által támogatott program az Öreg-hegyen, a Röszler fivérek birtokán ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában