Jó úton haladnak

2022.05.23. 14:00

Minden korábbinál több fotó érkezett a Kanizsa Fotóklub pályázatára

Minden eddiginél nagyobb érdeklődés mellett rendezte meg Életünk című fotószalonját a Kanizsa Fotóklub. Az idei pályázatra négy ország 169 szerzője összesen 1788 képpel nevezett. A szalon kiállításmegnyitóval egybekötött díjkiosztóját szombaton tartották a Hevesi Sándor Művelődési Központ Ősze András Galériájában.

Gyuricza Ferenc

Soltész Boglárka, Kiss Imre, Sopronfalvi Ildikó és Varga Szilárd a díjkiosztó után

Varga Szilárd, az 1956-ban alapított Kanizsa Fotóklub elnöke elmondta: ennyi fotó még sosem érkezett az immár 36. alkalommal megrendezett Életünk pályázatra, ez azt is jelzi, hogy az újragondolt, a nemzetközi normákhoz igazított szabályrendszerrel jó úton halad a szervező egyesület. A pályázat nívóját emeli, hogy a fotószalon a Magyar Fotóművészek Világszövetsége védnöksége mellett került bemutatásra. Varga Szilárd hozzátette: a 169 pályázóból 49-en a Magyar Fotóművészek Világszövetségének tagjai, 57-en rendelkeznek valamilyen fotográfiai minősítéssel, továbbá 94 személy valamelyik fotóklubhoz tartozik. A XXXVI. Életünk pályázatot négy kategóriában hirdette meg a Kanizsa Fotóklub. Ebből kettő általános (színes és monochrome), kettő speciális, utóbbiak a Nő, illetve a Drón címet viselték. 

A zsűri kategóriánként nyolc-nyolc díjat ítélt oda, s volt különdíj is, ez utóbbit a Kanizsa Fotóklub néhai titkáráról, Peterman Károlyról nevezték el, s most első alkalommal adták át. A kategóriánként első helyezettek Sopronfalvi Ildikó (Fészek Fotó és Filmográfiai Alkotó Egyesület), Kiss Imre (Mecseki Fotóklub), Ligeti László (Duna Fotóklub Egyesület) és Urbán Helga (Miskolci Fotóklub Egyesület) lettek, a különdíjat Soltész Boglárka (Kanizsa Fotóklub) vehette át a legjobbnak ítélt akt alkotásért. A tárlaton a díjazott képekkel együtt nagy méretű nyomatokon összesen 49 alkotás, vetített formában 301 további, kiállításra befogadott pályamű látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában