Söjtör szépségeivel ismerkedtek

2022.05.05. 17:00

Májusi túra a Zalai Tekergőkkel

Május első napját helyi természetjárók meghívására a faluban töltötte a Zalai Tekergők Egyesületének csapata.

Varga Andor

Indulás előtti csoportkép az általános iskola parkjában Fotó: Szabó Balázs

Reggel Könyves Gábor polgármester fogadta a Szabó Balázs által vezetett vendégeket, és a község múltjáról, jelenéről, fejlesztési terveiről beszélt nekik röviden. A közel negyvenfős túrázó társaság útja ezután az Öreghegyre vezetett, ahol a Deák-kútnál Török Iván, a Söjtöri Polgárőr Egyesület elnöke várt rájuk. Ő Deák Ferencről, a hozzá fűződő legendákról, illetve a polgárőrség által a forrásnál elvégzett fejlesztésekről beszélt. 

A szőlőhegy, a kertek és pincék, valamint a közösség által telepített gyümölcsös is nagyon tetszett mindenkinek, a túra pedig a hegygerincen Pusztaszentlászló felé folytatódott. Itt a kilátót és a horgásztavat is útba ejtették, majd kis pihenés után, fenyves erdők megkerülésével indultak vissza Söjtörre, a Deák Emlékházhoz. Ahol Cseh Veronika mutatta be részletesen a haza bölcsét és a falu múltját idéző kiállításokat. 

A söjtöri természetjárókat vezető Pápista Judit elmondta: a Zalai Tekergőkben nagyon kedves társaságot ismertek meg és minden résztvevőtől csak pozitív visszajelzéseket kaptak, így egyáltalán nem kizárt, hogy a későbbiekben is rendeznek még hasonló közös programokat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában