Fiatalításra törekedve

2022.05.27. 12:00

Közgyűlést tartott a Nagykanizsai Városvédő Egyesület

A Nagykanizsai Városvédő Egyesület szerdán a Halis-könyvtárban tartotta közgyűlését, melyen az elmúlt időszak értékelése mellett az új célokat is meghatározták. Ezenkívül oklevéllel köszöntötték egyik alapító tagjukat.

Benedek Bálint

Tima Sándor (balról) visszavonulása alkalmából oklevelet kapott Cserti Tibortól

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A beszámolót Cserti Tibor, a városvédők elnöke tartotta. Beszédében emlékeztetett: a szervezetük az eltelt 33 esztendőt követően is még létezik, és az alapítók szándékának megfelelően igyekszik működni a nehezebb körülmények ellenére is. A korábban már sokszor szorgalmazott fiatalok egyesületi munkába történő erőteljesebb bevonása nemcsak szándék, hanem elsősorban Horváth Gábor tanár szerepvállalásával valósággá vált. 

– Kétségtelen tény továbbra is az, hogy egyesületünkben a nyugdíjasok száma növekvő – folytatta. – Ebből adódóan az egyéni támogatások összegszerűsége csökken, ezért ezen a jövőben feltétlenül javítani szükséges. Az egyesület az elmúlt évben is kiemelt figyelmet fordított a városrendezési szempontból frekventált területek rendezésére. 

A jövőbeni feladatok között a szervezet vezetője szerint fontos a helytörténeti kutatómunka további elősegítése és egyéb helyi kiadványok megjelenésének támogatása. Ez évben kiemelt támogatást adnak az országos Kőrösi-emléktúra megszervezéséhez és lebonyolításához. Folytatják a köztiszteletben álló közéleti személyek jubileumi évfordulós köszöntését. 

A közgyűlésen jelentették be, hogy alapító tagjuk, az ellenőrző bizottság elnöke, Tima Sándor visszavonul. Őt pedig az egyik helyi pénzintézet fiatal, agilis vezetője, Farkas Szabolcs váltja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában