Fél évszázad és tovább

2022.05.07. 10:00

Hét pár erősítette meg ötvenéves házassági fogadalmát Zalaegerszegen (videó)

Hét boldog, lélekben ifjú pár fogadott újra örök hűséget pénteken a város dísztermében. Balaicz Zoltán polgármester élve anyakönyvvezetői jogával adta össze újra a megjelenteket.

Mozsár Eszter

Balaicz Zoltán zárásként koccintott a házaspárokkal, szemben Baladincz Margit és Lipovics Miklós Tamás Fotó: Katona Tibor

Balaicz Zoltán köszöntőjében emlékeztetett: 2017 óta szervezik – a pandémia miatt két évet kihagyva – az „Együtt 50 éve” elnevezésű, házassági fogadalmat megerősítő programot.

– Öt évtized telt el azóta, hogy meghozták életük egyik legfontosabb döntését. Kivételes öröm számomra, hogy köszönthetem önöket ezen a jeles évfordulón – a polgármester ezekkel a szavakkal kezdte az EsküvőPont által rendezett ceremóniát, amelyen közeli hozzátartozók is részt vettek.

 

H. Horváth Gyula és Kálmán Marianna Zelk Zoltán- és Ady Endre-verset szavalt, Bódis Bettina pedig Máté Péter Te ott állsz című számát énekelte. Ezt követően a házaspárok újra ünnepélyesen kijelentették, hogy az ötven évvel ezelőtt tett fogadalmukat megerősítik. A kijelentést aláírásukkal is megszilárdították, majd a polgármester pezsgővel koccintott egészségükre. Idén hét házaspár vállalta a nyilvánosságot és a meghitt pillanatokat: Magyar Erzsébet– Pál István, Horváth Éva–Fülöp János, Ambrus Erzsébet–Dobos Zoltán, Kövessy Éva–Kovács Miklós, Simonffy Anna–Baranyi Imre, Bagosi Ágnes–Szalontai János és Baladincz Margit–Lipovics Miklós Tamás.

Kérdésünkre B. Takács Kata csoportvezető elmondta: minden évben gondosan szervezik a jubileumi szertartást. A visszajelzések szerint a családi körben kimondott megerősítés emlékezetes pillanat mindenki számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában